Crisi a la CUP

La CUP de Vilanova suspèn l'acord de govern ja que ERC i Junts no han expulsat els regidors no adscrits

La decisió de trencar l’acord de govern i les relacions amb la formació republicana serà sotmesa a debat el proper 19 d’abril en Assemblea Popular

Capgirem Vilanova- CUP ha decidit suspendre l'acord de govern després que ERC i Junts no hagin expulsat els regidors no adscrits com van demanar a l'alcaldessa fa tres setmanes. Lamenten que després de la reunió que van tenir amb ERC no hagin rebut cap resposta i consideren que l'aprovació al ple municipal de la liberalització dels horaris comercials a tota la ciutat trenca el pacte. En un comunicat, la formació diu que deixa "en suspens les relacions polítiques amb ERC després que aquest partit no hagi atès el requeriment d’expulsar del govern municipal els tres càrrecs electes trànsfugues no adscrits". La decisió de trencar l’acord de govern i les relacions amb la formació republicana serà sotmesa a debat el proper 19 d’abril en Assemblea Popular.

Des de la CUP, recorda que l’esquerra independentista no pot defensar el seu programa de govern perquè de moment ha perdut la representació institucional a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i lamenta que l’alcaldessa, Olga Arnau, no hagi cessat Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga: "La situació no té precedents a nivell municipal. La qualitat democràtica del govern local s’ha vist ressentida en acceptar com a natural la presència de tres càrrecs electes que únicament es representen a si mateixos amb un Acord de Govern que ni ha estat obeït ni tampoc no els hi pertany".

La CUP vol que l'alcaldessa es retracti del seu suport a les paraules d'Enric Garriga, que va anunciar que deixarà properament el seu acta de regidor pel "maltractament" al que ha estat sotmés per la formació: "són acusacions que no tenien cap base real, essent mentides grolleres emprades a mode d’autojustificació per no haver d’admetre la buidor de la seva argumentació política". En un comunicat, la formació independentista ha estat molt crítica amb Olga Arnau: "l’única resposta ha estat un silenci poc madur políticament, un silenci ominós que falta el respecte del conjunt de l’esquerra independentista i les persones que van votar el projecte polític de Capgirem Vilanova CUP. Considerem que cal valentia i determinació per dirimir els conflictes polítics que afecten la governabilitat local, per més que entenem que l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya es trobi ben còmoda consolidant el govern amb el suport acrític i seguidista de tres càrrecs electes trànsfugues".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!