Canvi de model

El comitè d'AISSA, contrari a l'externalització de serveis: "ens sentim manipulats i traïts políticament"

UGT i CCOO anuncien mobilitzacions per defensar 'un model de gestió pública que garanteixi el drets dels usuaris i dels treballadors públics'

El comitè d'AISSA, contrari a l'externalització de serveis:

El comitè d'AISSA, contrari a l'externalització de serveis: "ens sentim manipulats i traïts políticament". Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El comitè d'empresa de l'Organisme Autònom Municipal AISSA ha mostrat el seu rebuig radical a l'anunci fet avui pel govern de Vilanova, que vol externalitzar alguns dels serveis que gestiona aquesta empresa municipal com la Residència Els Josepets, el Centre de Dia Masbau, el Centre de Dia CAPI Baix-a-Mar, el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), les Dutxes Socials i el Menjador Social.

UGT i CCOO han anunciat mobilitzacions contra la proposta del canvi de model de gestió pública: "Des d'aquest moment el comitè d'empresa, prèvia assemblea de treballadors, decidirem les mesures de pressió i mobilització que creguem oportunes per a defensar els nostres interessos i un model de gestió pública que garanteixi el dret dels nostres residents i resta d'usuaris, que nosaltres com a empleats públics, amb la nostra dedicació sustentem. Esperem el suport i col·laboració de tots els treballadors d'AISSA, ciutadans de Vilanova i la Geltrú en general i els partits polítics del ple municipal en particular".

En un comunicat, el comitè assegura que després de dos mesos d'espera "finalment ens hem reunit avui amb l'empresa per a seguir amb les negociacions iniciades el mes de març passat per a aconseguir una adhesió al conveni del Ajuntament de Vilanova i la Geltrú tal com es va signar l'any 2018. La nostra sorpresa ha estat trobar-nos amb una proposta de la direcció en la qual no sols no hi ha resposta a cap de les nostres reivindicacions històriques, sinó que a més la seva proposta és externalitzar tots els serveis que actualment gestiona AISSA, és a dir, que la gestió de Residència, SAD, STPT, Centres de dia i CAPI passi a les mans d'una empresa externa". Els treballadors reclamen una equiparació de jornada anual (en un període de tres anys) i l'aplicació real del conveni del Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La possibilitat d'externalitzar els serveis, que es debatrà al proper ple municipal, es considera des del comitè d'empresa un atac: "ens sentim menystinguts, manipulats i traïts políticament. Una gestió que no passi per un control 100% públic és un retrocés en els drets dels usuaris així com dels treballadors. Al·legar causes de desviació econòmica sobre l'actual model de gestió de AISSA és posar en qüestió l'actual model social que el nostre municipi, conjuntament amb la seva ciutadania, hem treballat i consolidat". UGT i CCOO consideren que "la posició política d'aquest govern lluny de solucionar la precarietat salarial, laboral i social dels treballadors, el que fa és negar-nos el dret a cap negociació i optar pel canvi de model de gestió externa, per a desviar l'atenció del comitè i els treballadors respecte a les reivindicacions".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local