Externalització

Comunicat de les treballadores del CAPI Baix-a-mar donant suport a la proposta de canvi de gestió d'AISSA

Les treballadores del CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA CAPI Baix-a-Mar sota conveni SISCAT ens volem desvincular del comunicat emès per UGT i CCOO referent a la proposta de canvi de gestió de serveis que presta l’OAM AISSA.

1. Volem mostrar el nostre total suport a la proposta presentada al consell rector per part de la direcció d’AISSA i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

2. Considerem que seguir vinculats a l’OAM AISSA entorpeix el dia a dia de la nostre tasca assistencial degut a que estem subjectes a uns procediments intrínsecs a la entitat municipal que no s’adapten a la nostre realitat com a centre sanitari. No podem seguir en cap cas sota el paraigua d’una administració local que és ineficient , inoperativa i massa complexa per gestionar un Centre d’Atenció Primària.

3. El centre d’atenció primària CAPI Baix-a-Mar no és un servei de prestació obligatòria per part de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i confirmem que aquest tipus de servei no és habitual que es doni des de la gestió directa pública local; per aquest motiu cal escoltar la millor proposta possible per sortir d’aquest model de gestió i que CatSalut decideixi quina serà la nova entitat de gestió de Centre d’atenció Primaria CAPI Baix-a-Mar.

4. Manifestem la nostra voluntat de formar part d’una altra entitat de gestió sanitària més adaptada a la nostra activitat d’atenció a la població des de l'àmbit sanitari i social.

5. Manifestem el nostre rebuig al llarg i farragós procès d’estabilització de la temporalitat el qual estem sotmesos si seguim en la situació actual.

6. És absolutament inoperatiu donar resposta a les necessitats de cobertures d’un centre d’atenció primaria si hem de continuar regits per les condicions de contractació de personal seguint el procediment de l’administració pública, essent el CAPI Baix-a-Mar un centre proveïdor concertat del CatSalut.

7. Reiterem de manera ferma la nostra voluntat, així com som coneixedores del compromís de CatSalut, en mantenir el nostre Model Integrat d’atenció social i sanitària amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en el nostre centre, com s’està treballant des del 2009.

8. Sabem del cert que aquest model integral és un valor afegit del nostre centre i no es canviarà. És un model integral molt apreciat per part del Departament de Salut, i ha estat valorat positivament en tots els àmbits i en cap cas aquesta proposta permetrà perdre aquest model. El model integral social i sanitari del CAPI Baix-a-Mar no es perd en cap cas.

9. També és ferma la voluntat de CatSalut i de les treballadores del CAPI Baix-a-Mar d’atenció primària que es mantingui l’activitat del Centre de Dia CAPI Baix-a-Mar a les nostres instal·lacions, perquè és un actiu del barri molt ben valorat per la comunitat.

Les treballadores del CAPI Baix-a-Mar sota conveni SISCAT estem disposades a mobilitzar nos si no se’ns dona la oportunitat de deixar de formar part de l’OAM AISSA, tal com es va proposar en el consell rector de 29 de Juny de 2022.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!