Balanç del mandat

El Govern materialitza el desplegament dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès

Josep Maria Colomé serà el nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, que s'ubicaran provisionalment a l’Auditori Eduard Toldrà

La Delegació del Govern al Penedès avança el desplegament dels Serveis Territorials d’Educació. Susana Nogueira

La Delegació del Govern al Penedès avança el desplegament dels Serveis Territorials d’Educació. Susana Nogueira

La Delegació del Govern al Penedès avança en el desplegament dels serveis territorials amb el nomenament d'un nou director. Aquest dimarts han anunciat que Josep Maria Colomé serà el nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, que s'ubicaran provisionalment a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha fet un balanç del primer any de legislatura a la vegueria en una roda de premsa, destacant que els objectius que es van proposar s’han aconseguit, com el compliment del calendari previst per al desplegament dels serveis territorials. En el mateix acte, Alquézar ha presentat al nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Maria Colomé, amb el qual es reafirma el compromís del Govern amb el territori.

En el primer any de legislatura la Delegació del Govern es va proposar quatre objectius: la concreció del desplegament dels serveis territorials, la creació d’una dinàmica de treball a través dels consells de direcció, l’establiment d’una política de proximitat al servei de tots els territoris i la planificació territorial com a cohesió territorial. El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha afirmat que “eren unes metes molt ambicioses, però hem fet tot el possible per poder-les complir en el primer any de legislatura, treballant amb transparència, escoltant el territori i apropant la Generalitat a la ciutadania”.

En la intervenció, Alquézar, ha compartit algunes de les accions que s’han fet des de la delegació, com per exemple, més de 300 reunions i actes; 85 visites territorials a alcaldies i consells comarcals per detectar les necessitats del territori i donar suport als diferents ens locals i comarcals; planificació de l’inici per a la construcció de 182 habitatges de lloguer assequible promoguts per l’INCASÒL a Igualada, Vilafranca del Penedès i Sant Pere de Ribes; programa “Treball a les comarques”, impulsat pel SOC destinat a concedir ajuts a aquells territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i econòmic; ampliació de places universitàries al territori (fins a 80); inversió a la vegueria de 7,8 milions d’euros de Fons Next Generation; inversió de 2,5 M d’euros pel desplegament de la Xarxa Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a la Vegueria Penedès pel període  2022 - 2025; creació d’una oficina de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) a Sitges i la planificació de la regió sanitària pròpia.

Alquézar, seguidament, ha presentat el nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Maria Colomé i ha dit que amb el respectiu nomenament “s’avança cap a l’equitat territorial, cohesió del territori i igualtat d’oportunitats entre municipis i comarques”.

El nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Maria Colomé, ha explicat que “a hores d’ara estem fent reunions amb els directors dels serveis territorials de la vegueria del Penedès. Tot el personal administratiu i personal tècnic continuarà sent el mateix i d’aquesta manera seguirem comptant amb els directors de Catalunya central, Tarragona i Barcelona comarques. La coordinació entre nosaltres està sent des del primer moment”.

Colomé, ha afegit que “les prioritats són començar a tractar amb els diferents directors dels centres educatius i alcaldies i així donar-me a conèixer i resoldre les diferents problemàtiques. Cadascun dels diferents directors tenim les agendes per començar a fer les visites a Ajuntaments i centres educatius. En fase inicial de desplegament la seu serà a l’Auditori Eduard Toldrà i quan tinguem tot el personal administratiu al nostre territori, canviarem de seu”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!