Eleccions municipals 2023

En Comú Podem es compromet a impulsar la Vegueria del Penedès

El grup parlamentari celebra una reunió amb els alcaldables de l’espai per encarar els dèficits històrics del territori en matèries com la mobilitat, l’educació, la sanitat o la industrialització

En Comú Podem es compromet a impulsar la Vegueria del Penedès. En comú Podem

En Comú Podem es compromet a impulsar la Vegueria del Penedès. En comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els 80 municipis que conformen la vegueria del Penedès representen un sistema urbà i rural, econòmic i social, cultural i ambiental que requereix una nova mirada i actuació per a encarar els dèficits històrics que arrossega i afrontar els reptes de futur. Donant continuïtat a la feina realitzada durant la legislatura, el grup parlamentari d’En Comú Podem ha celebrat avui una reunió al Parlament amb alcaldables i representants locals de l’espai per encarar els dèficits històrics del territori. A la trobada han assistit el portaveu d’En Comú Podem David Cid i els alcaldables Iolanda Sánchez (Vilanova i la Geltrú), Yolanda López (El Vendrell), Carolina Burgos (Cunit), Isabel Bou (Calafell), Toni Cansino (Bellvei) i Montserrat Romagosa (Vilafranca del Penedès), així com els representants de la candidatura a Sitges, Lucas Estruch i Judith Vallverdú, i el número dos per Cunit, Juan Carlos Giménez.

A la reunió s’ha posat de relleu que el Penedès s’ha convertit durant els últims anys en la porta del darrere de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.  La crisi industrial, amb les deslocalitzacions i la destrucció de llocs de treball en molts sectors de l’activitat productiva ha tingut una especial incidència a la comarca del Baix Penedès que continua entre les que registren majors índexs d’atur i de desocupació.

Per revertir aquesta situació, el grup parlamentari d’En Comú Podem s’ha compromès a continuar treballant per millorar una xarxa de transport públic mitjançant una interconnexió entre municipis amb millors freqüències i temps de viatge quegaranteixi que la ciutadania pugui desplaçar-se de forma eficient i segura per accedir als seus llocs de treball, als centres de salut, educatius i altres llocs d’interès. Així mateix, s’ha evidenciat que calen més recursos en matèria d’educació per garantir que tota la ciutadania tingui accés a una educació de qualitat i inclusiva per a tothom. També la necessitat d’impulsar la industrialització del Baix Penedès i promoure la creació de nous llocs de treball i la diversificació de l’economia local i l’atracció d’empreses a establir-se a la zona.

Per atendre la creixent demanda de serveis sanitaris cal ampliar els serveis d’atenció primària, hospitalària i les especialitats. Per tant, resulta imprescindible planificar i programar la construcció del nou hospital del Garraf a Vilanova i la Geltrú i la reconversió de l’hospital de Camils a Sant Pere de Ribes. Finalment, tant els representants territorials com el grup parlamentari s’han compromès a estar vigilants i analitzar els efectes dels projectes nocius i innecessaris que es volen desenvolupar al territori, com el Logis Penedès,  l’Autòdrom de Ribes i el de Vallcarca a Sitges o l’Agroparc de Casa Ametller a Gelida. I és que aquests macroprojectes podrien afectar negativament l’entorn natural i el benestar de la ciutadania dels municipis i les comarques de la Vegueria del Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local