Anys de negociacions

El ple de Vilafranca aprova el conveni signat amb Adif pel cobriment de les vies de tren

El conveni, que posa el punt i final a anys de negocacions, es va fer públic la setmana passada i va tenir el vot favorable de tots els partits municipals a excepció de la CUP que es va abstenir

El ple de Vilafranca aprova el conveni signat amb Adif pel cobriment de les vies de tren. Ramon Filella

El ple de Vilafranca aprova el conveni signat amb Adif pel cobriment de les vies de tren. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La sessió ordinària de març del ple de Vilafranca va estar marcat per l'adeu de l'actual Síndic, Jaume Rafecas i per un acord presentat per via d'urgència pel mateix alcalde, Pere Regull, al respecte del conveni amb Adif, que contempla el cobriment de les vies de tren que creuen per la ciutat. El conveni, que posa el punt i final a anys de negocacions, es va fer públic la setmana passada i va tenir el vot favorable de tots els partits municipals a excepció de la CUP que es va abstenir.

Pere Sàbat (ERC) va recordar durant la seva intervenció que el conveni tanca un llarg periode que va començar el 2004 i es va felicitar per solucionar una demanda històrica. També va lloar la tasca personal que ha dut a terme l'alcalde Pere Regull en tot el procés. Va puntualitzar que l'acord amb Adif és de caire urbanístic i que continua pendent la millora del servei de ferrocarril a la ciutat.

Per la seva banda i des del mateix govern municipal, Francisco Romero (PSC) va valorar de manera molt positiva un acord que “d'altres municipis no han aconseguit”. La feina duta a terme per tots els ajuntaments des de que es va iniciar el procés és un factor que, segons el tinent d'alcade, s'ha de tenir en compte per posar l'accent en la molta feina que han fet moltes persones que fer realitat l'actuació.

Des de VeC es va votar favorablement a l'acord, però es va criticar que tot el procés l'hagués dut personalment l'alcalde. Aquest argument també el va utilitzar la CUP, encara que en el cas dels cupaires, el seu vot es va decantar cap a l'abstenció. La formació va reclamar una audiència pública amb els veïns més directament afectats pel projecte per tal de copçar les opinions de la ciutadania.

Més enllà d'aquesta qüestió cabdal pel futur de Vilafranca, el ple de març també va atorgar protagonisme a la figura de Jaume Rafecas, el fins ara Sindic. Rafecas va presentar el seu últim informe abans de passar el relleu a Quim Vázquez, que va estar present durant la sessió plenària municipal.

Jaume Rafecas va repassar la tasca duta a terme en els seus cinc anys de mandat en els que ha arribat a tramitar fins a 310 expedients. Va valorar que, amb el pas dels anys, des de l'Ajuntament s'hagi fet més cas de les seves demandes de col.laboració i també va recordar que hi ha hagut millores en temes com ara l'habitatge o l'empadronament. Aquestes millores les va relacionar amb la feina feta per la mateixa Sindicatura, però també a la pressió d'altres entitats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local