Denúncies de corrupció

L'Oficina Antifrau dóna protecció al secretari i l'interventor de la Mancomunitat Penedès-Garraf com a denunciants d'irregularitats

Han presentat denúncies per presumptes delictes de prevaricació i malversació durant el darrer mandat

L'Oficina Antifrau dóna protecció al secretari i l'interventor de la Mancomunitat Penedès-Garraf com a denunciants d'irregularitats. OAC

L'Oficina Antifrau dóna protecció al secretari i l'interventor de la Mancomunitat Penedès-Garraf com a denunciants d'irregularitats. OAC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha donat protecció al secretari i l'interventor generals de la Mancomunitat Penedès-Garraf com a denunciants d'irregularitats a l'ens supramunicipal durant l'anterior mandat. Es tracta d'un dels pocs casos que s'han donat a Catalunya en què tant l'interventor com el secretari d'una institució reben la condició de persones informants protegides per l'Oficina Antifrau després de presentar denúncies per presumpta corrupció a l'ens. Des de l'Oficina Antifrau s'ha confirmat aquesta decisió, però no s'han donat més detalls dels fets per protecció dels denunciants, i la Mancomunitat Penedès Garraf ha explicat que estan col·laborant amb tots els requeriments de l'OAC.

Segons fonts properes al cas, els dos màxims funcionaris de la Mancomunitat han denunciat diversos presumptes delictes de prevaricació administrativa i un de malversació de fons públics comesos durant el darrer mandat de la institució. En aquest sentit, detallen que van emetre diversos informes en relació a presumptes irregularitats a l'entitat que no van ser atesos des de la presidència ni la gerència i que, paral·lelament, es van iniciar "actuacions repressives contra els dos funcionaris". Davant d'aquesta situació, el secretari i l'interventor van posar en coneixement de l'Oficina Antifrau els fets i van demanar la protecció. Actualment, les denúncies s'estan instruïnt per tal d'esclarir els fets i determinar-ne l'abast.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local