Crisi de govern

Blanco deixa l'alcaldia de Sant Pere de Ribes

La renúncia es farà efectiva el proper dilluns a les set de la tarda a la sala polivalent de Can Puig

Blanco: 'és una decisió fruit d'una reflexió personal i no una imposició de cap formació política'

Redacció Sant Pere de Ribes 12-09-2013 21:44 Lectures 4957

Arxivat a:

EIX. Josep Antoni Blanco

EIX. Josep Antoni Blanco

Josep Antoni Blanco deixarà de ser l'alcalde de Sant Pere de Ribes el proper dilluns, després d'una refllexió personal i amb la voluntat de facilitar la governabilitat del municipi. El líder socialista s'ha reunit aquest vespre amb la junta de portaveus de l'Ajuntament per anunciar la seva intenció de convocar per dilluns vinent un ple extraordinari en el qual es faci efectiva la seva renúncia a l'alcaldia.

Blanco ha explicat a Eix Diari que la decisió és fruit d'una reflexió personal i que no ha estat la imposició de cap formació política del municipi per condicionar un possible pacte de govern. En aquest sentit, Blanco considera que l'actual situació de bloqueig que està vivint el municipi amb el govern de minoria no es podia perllongar i que pel bé de Sant Pere de Ribes presenta la seva dimissió i deixar pas a altres persones del partit per intentar trobar noves aliances. En aquest cas, serà l'actual portaveu del govern, Abigail Garrido, qui assumeixi el comandament de l'Ajuntament.

Josep Antoni Blanco ha estat alcalde de Sant Pere de Ribes en dos períodes: entre 1991 i 1995 i des de 1999 fins a l'actualitat, amb diversos mandat amb majories absolutes. Blanco és regidor des de finals dels anys 80 i també ha tingut responsabilitats com a diputat provincial i com a president del Consell Comarcal del Garraf entre 2003 i 2011. En el proper ple ordinari, Blanco deixarà també el seu acta de regidor de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i tornarà a la seva feina anterior a la companyia ferroviària Renfe.

Amb la renúncia de Blanco, s'obre un nou període de reflexió a Sant Pere de Ribes i obre les portes a noves possibilitats de pacte que permetin tenir un govern amb majoria. De fet, en els darrers mesos, Blanco ha intentat buscar nous aliats de govern i fins i tot a apel.lat a un govern d'unitat, però no s'ha ensortit amb les negociacions i ha rebut pressions de l'oposició en forma de moció de censura.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament