Crisi de govern

Blanco deixa l'alcaldia de Sant Pere de Ribes

La renúncia es farà efectiva el proper dilluns a les set de la tarda a la sala polivalent de Can Puig

Blanco: 'és una decisió fruit d'una reflexió personal i no una imposició de cap formació política'

Redacció Sant Pere de Ribes 12-09-2013 21:44 Lectures 4861

Arxivat a:

EIX. Josep Antoni Blanco

EIX. Josep Antoni Blanco

Josep Antoni Blanco deixarà de ser l'alcalde de Sant Pere de Ribes el proper dilluns, després d'una refllexió personal i amb la voluntat de facilitar la governabilitat del municipi. El líder socialista s'ha reunit aquest vespre amb la junta de portaveus de l'Ajuntament per anunciar la seva intenció de convocar per dilluns vinent un ple extraordinari en el qual es faci efectiva la seva renúncia a l'alcaldia.

Blanco ha explicat a Eix Diari que la decisió és fruit d'una reflexió personal i que no ha estat la imposició de cap formació política del municipi per condicionar un possible pacte de govern. En aquest sentit, Blanco considera que l'actual situació de bloqueig que està vivint el municipi amb el govern de minoria no es podia perllongar i que pel bé de Sant Pere de Ribes presenta la seva dimissió i deixar pas a altres persones del partit per intentar trobar noves aliances. En aquest cas, serà l'actual portaveu del govern, Abigail Garrido, qui assumeixi el comandament de l'Ajuntament.

Josep Antoni Blanco ha estat alcalde de Sant Pere de Ribes en dos períodes: entre 1991 i 1995 i des de 1999 fins a l'actualitat, amb diversos mandat amb majories absolutes. Blanco és regidor des de finals dels anys 80 i també ha tingut responsabilitats com a diputat provincial i com a president del Consell Comarcal del Garraf entre 2003 i 2011. En el proper ple ordinari, Blanco deixarà també el seu acta de regidor de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i tornarà a la seva feina anterior a la companyia ferroviària Renfe.

Amb la renúncia de Blanco, s'obre un nou període de reflexió a Sant Pere de Ribes i obre les portes a noves possibilitats de pacte que permetin tenir un govern amb majoria. De fet, en els darrers mesos, Blanco ha intentat buscar nous aliats de govern i fins i tot a apel.lat a un govern d'unitat, però no s'ha ensortit amb les negociacions i ha rebut pressions de l'oposició en forma de moció de censura.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No