Canvi a l'alcaldia

Abigail Garrido: 'UM9, CiU i ICV han d'abandonar la queixa i començar a treballar pels ciutadans'

El PSC carrega contra Bàrbara Scuderi: 'Sant Pere de Ribes té ara un govern de quatre partits en minoria que obeeix a les ordres i capricis d’una regidora desautoritzada pel seu partit'

Redacció Sant Pere de Ribes 06-10-2013 19:18 Lectures 1927

Arxivat a:

PSC. Els regidors del PSC de Sant Pere de Ribes

PSC. Els regidors del PSC de Sant Pere de Ribes

Abigail Garrido, portaveu del PSC a Sant Pere de Ribes, ha analitzat aquesta setmana la constitució del nou govern municipal i ha demanat als tres grups polítics que han propociat el canvi a l'alcaldia (UM9, CiU i ICV) 'que abandonin la queixa i es posin a treballar pels ciutadans i no pels seus interessos'. Garrido ha atacat durament a la seva exsòcia de govern, Bàrbara Scuderi: “Sant Pere de Ribes té ara un govern de quatre partits en minoria que obeeix des del primer dia únicament a les ordres i capricis d’una regidora desautoritzada pel seu partit i que no ha tingut cap escrúpol a dinamitar la seva pròpia coalició d’esquerres per pactar amb CiU”.

La cap del grup municipal socialista ha volgut ressaltar que “en aquests moments tan delicats socialment, el poble necessita un govern seriós, que treballi per solucionar els problemes de les persones que més pateixen la crisi, i no pas un guirigall de govern més pendents dels seus interessos, de marcar-se els uns als altres i dels equilibris interns i externs que no pas de la gent i les seves necessitats”

Abigail Garrido ha expressat així mateix la seva opinió sobre les primeres passes del govern tot afirmant que ”el nou govern ha començat molt malament pel que fa les formes, queixant-se que el PSC no ha fet un traspàs ordenat dels temes”. Garrido ha volgut deixar clar que “a petició meva, el dilluns dia 23, dos dies després del ple extraordinari, es va celebrar una reunió amb la sra. Gabaldà per acordar com volien fer el corresponent traspàs, reunió a la que també van assistir Josep Antoni Blanco, Joan Garriga i Lluís Giralt. Els vam oferir tota la nostra col•laboració. Una setmana després ni ens han trucat. Encara no tenim cap resposta”.

La portaveu socialista ha manifestat també que “durant aquests dos anys hem estat acostumats al setge que UM9 i CIU-VIA han practicat contra el govern, amb el 'no' constant a tot i amb un immobilisme irresponsable. Ara s’hauran de treure les mans de les butxaques i governar”. En aquest sentit, Garrido ha volgut destacar que el capteniment del govern és “posar-se la tirita abans de fer-se la ferida, com ho demostra la declaració que fa poc va fer Giralt i en la que avisava els ciutadans que no esperessin grans canvis” Segons ha dit Garrido, “molt ens temem que en comptes de governar, el que faran UM9 i CiU-ViA és oposició de l’oposició. En això consisteix el tant cobejat canvi que han estat pregonant des de l’inici de la legislatura” .

Respecte els projectes que ja s'havien posat en marxa en la primera meitat del mandat, la cap del grup socialista ha dit que “durant aquests dos anys de govern hem deixat molts projectes que aviat veuran la llum i esperem que no es perdin com són la nova pàgina web de l’Ajuntament, l’arranjament de la Casa de la Vila, el Parc Esportiu Decathlon, projectes d’inversió que estan en marxa…molta feina que aviat donarà el seu resultat per a les persones d’aquest municipi i de la qual ens sentim molt orgullosorgullós d’haver pogut tirar endavant”.

Finalment, Abigail Garrido ha insistit que els socialistes “ens posem a  disposició del nou govern tal i com els hem dit, i garantim que farem una oposició constructiva perquè a nosaltres, el que més ens importa són els problemes de la gent i trobar les solucions més adient. Davant d’aquesta realitat, a nosaltres no ens trobarà ningú amb les mans a les butxaques, com han estat aquests dos anys UM9 i CiU-ViA. A nosaltres ens importa molt el poble i els seus problemes reals i no pas els interessos particulars o partidistes que és el que ha mogut i mou aquest guirigall multipartit i multi-interessos que tenim com a govern”.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament