Relleu pactat

Anna Gabaldà renuncia a l'alcaldia de Ribes per donar pas a Giralt

El dia 24 se celebrarà el ple extraordinari d'elecció del nou alcalde. Durant aquest dies l'alcalde en funcions serà el 1er tinent d'alcalde, Joan Garriga

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple extraordinari que es va celebrar el dijous 17 a l'edifici de la Vinya d'en Petaca de les Roquetes va servir per formalitzar la renúncia de l'alcaldessa, Anna Gabaldà, i així que es pugui celebrar un altra sessió plenària per escollir el nou alcalde (el dia 24 de juliol, a les 19h, a la sala de plens de la Masia Can Puig de Ribes). Segons l'actual pacte de govern de CIU-VIA i UM9 (amb el suport d'ICV) el nou batlle hauria de ser el regidor i candidat de CIU-VIA, Lluís Giralt. Durant aquest dies l'alcalde en funcions serà el 1er tinent d'alcalde, Joan Garriga.

Així, tal i com es va anunciar fa nou mesos amb l'entrada del nou govern, està previst que es formalitzi el relleu de les dues formacions que van fer possible el canvi a l'alcaldia (en mans dels socialistes) després de la renúncia al càrrec del llavors alcalde del PSC, Josep Antoni Blanco, i que varen pactar aquesta alternança de 9 mesos cadascuna per liderar l'executiu local fins a finals de legislatura.

Pel que fa a la resta de competències o cartipàs municipal, la voluntat és mantenir l'actual organització durant el que resta de mandat amb l'únic intercanvi previst de carteres entre Gabaldà i Giralt i de la primera tinença d'alcaldia. Quan Giralt sigui alcalde Gabaldà passarà a encarregar-se de les regidories de Promoció Econòmica, Hisenda i Organització interna. La resta seguirà pràcticament igual.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local