Relleu a l'alcaldia

Lluís Giralt, nou alcalde de Sant Pere de Ribes

L’elecció ha tingut lloc aquest dijous al vespre en un ple extraordinari on Giralt ha obtingut la majoria absoluta dels vots.

Redacció Sant Pere de Ribes 25-07-2014 9:44 Lectures 2078

Arxivat a:

Ajt Sant Pere de Ribes. Lluís Giralt, nou alcalde de Sant Pere de Ribes

Ajt Sant Pere de Ribes. Lluís Giralt, nou alcalde de Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes té des d’aquest dijous al vespre nou alcalde. És el regidor Lluís Giralt, de CiU-ViA, que ha pres possessió del càrrec després d’agafar el relleu de qui l’ha ocupat des del mes de setembre de 2013, Anna Gabaldà, d’Unitat Municipal 9. Va ser llavors, fa 10 mesos, quan aquestes dues formacions van segellar juntament amb ICV, que es manté com a partit a l’oposició, un acord en virtut del qual es repartirien equitativament l’alcaldia del municipi fins que tinguessin lloc les properes eleccions locals, el maig de 2015. Expirat el mandat de Gabaldà, la setmana passada es va produir el ple de la seva renúncia, era preceptiva la convocatòria d’una nova sessió plenària extraordinària per escollir la persona que ha d’exercir les funcions d’alcalde en el tram final d’aquesta legislatura.

Lluís Giralt ha obtingut la majoria absoluta dels vots, 11, provinents de CiU-ViA, UM9 i ICV. Tant el PSC (amb 7 regidors), com el PP (amb 3), han decidit votar pel seu candidat, Abigail Garrido i Javier Rodríguez, respectivament. Durant el seu discurs d’investidura com alcalde, Lluís Giralt, ha afirmat que “al pacte signat pels grups que donen suport a aquest govern s’afirma que assumim amb tota responsabilitat i pensem donar tot el suport necessari, la voluntat de treball i de compromís que, més enllà del consens polític amb la resta forces polítiques municipals, implica des del govern la materialització del Pla de Reactivació municipal, tant per la seva aportació en matèria econòmica i social, com pel seu pla d’actuació en els anys 2014 – 2015, així com per les línies obertes d’acció descrites al propi pla”. Algunes d’aquestes accions l’alcalde ha dit que caldrà concretar-les “en l’elaboració dels pressupostos participatius pel 2015, l’actualització i nova redacció del ROM sota criteris de transparència i participació, i la gestió de l’actiu immobiliari un cop acabat el procés de liquidació de Garraf Promocions Municipals”.

La proclamació de Lluís Giralt com a alcalde de Sant Pere de Ribes s’ha produït a la sala on se celebren habitualment els plens a Ribes, a la Masia Can Puig, que estava plena d’un gran nombre de ciutadans del municipi, així com de representants de diferents formacions polítiques, que no s’han volgut perdre aquest moment.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No