Esmena als Pressupostos 2015

ERC força l'estudi de la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell de la C-32

La formació espera que l'esmena al pressupost suposi la desaparició del peatge d'aquest tram

ERC. La diputada Teresa Vallverdú

ERC. La diputada Teresa Vallverdú

Esquerra Republicana ha forçat la Generalitat a estudiar la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell de l'autopista C-32. Amb l’ aprovació dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’ any 2015, s'ha inclós l’ estudi socioeconòmic que valori la idoneïtat de la gratuïtat dels peatges d'aquest tram, com es va aprovar el 18 de juny per unanimitat en la Comissió de Territori i Sostenibilitat.

Segons denuncia ERC, "l'estudi marcava un marge de 3 mesos per la seva presentació, però el Govern de la Generalitat i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, incomplint el mandat del Parlament i el compromís adquirit en el seu dia amb les plataformes socials que defensen una mobilitat justa al pas de la C31 i C32 per les comarques del Baix Penedès i Garraf no l’ havia dut a terme".

Els Pressupostos de la Generalitat també han incorporat l’ esmentat estudi per considerar la C-32 com a ronda interurbana de les poblacions costaneres del Garraf i Baix Penedès per tal de millorar la mobilitat interna i l’ impacte econòmic que això suposaria en el territori, juntament amb els mecanismes d’ implementació de les conclusions derivades del mateix.

Des d'ERC-Cunit esperen que "l’ aprovació d’ aquesta esmena als pressupostos de la Generalitat sigui el pas anterior a la desaparició del peatge en el tram Sud de l’ autopista Pau Casals, permetent una millora en la nostra mobilitat  gràcies a la conversió de la C32 en ronda urbana i un descens del trànsit diari en la C31, i també que amb l’ aprovació de la mesura sol·licitada a l’ estudi, s’ obtingui un factor per tal de dinamitzar l’ economia i el mercat laboral en un territori molt castigat per l’ atur i la crisi econòmica."

D'altra banda, la diputada Teresa Vallverdú ha presentat diverses esmenes als Pressupostos per fer millores en la seguretat de la carretera C-15 que uneix Vilanova i Manresa. Es tracta de la  il·luminació de  la rotonda d' accés a Vilanova (davant de la fàbrica Prysmian) i a l' utilització de pintura ressaltada en els vorals de la via fins Vilafranca del Penedès en el tram de doble carril; així com també millores en la senyalització i il·luminació de les nombroses rotondes existents en la carretera C51 que uneix El Vendrell i Valls. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!