Mandat 2015-2019

Rosa Fonoll: "tindrem un govern estable, en minoria, a partir d'un pacte d'honradesa i lleialtat"

Unitat Cubellenca presenta aquest dissabte al migdia un acord de govern amb ERC i ICV

Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles. EIX

Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Van anar al ple d'investidura sense un pacte de govern i han començat el mandat sense un acord de governabilitat.

Ara ja tenim tancat el pacte, ja no podíem allargar més les negociacions perquè no podem tenir el poble aturat. L'acord s'ha fet amb ERC i ICV. Serà un govern en minoria, però sense tancar la porta a que s'entrin antres forces més endavant.

No temen que es pugui produir un bloqueig a l'Ajuntament pel fet de governar en minoria?

Esperem que no perquè les coses que portarem a aprovació són temes que tots portem al programa, normals i necessàries per al poble.

Com han estat les negociacions amb les diferents formacions polítiques?

Hem fet dues rondes de contactes, i hi ha algun partit que s'ha autodescartat.

Qui?

Convergència i Unió. Hem estat negociant amb ells fins al final però anaven demanant qüestions innegociables com ara la primera tinença d'alcaldia.

I quines són les bases de l'acord de govern amb ERC i ICV?

Fer un govern estable, encara que sigui en minoria, amb el compromís d'arribar fins al final del mandat. Amb ERC i ICV hi ha hagut molta entesa a l'hora d'enllestir el cartipàs.

Amb l'historial de crisis de govern que arrossega l'Ajuntament de Cubelles, quin blindatge poden fer per aconseguir aquesta estabilitat?

Hem fet un pacte d'honradesa i lleialtat entre nosaltres mateixos, i un compromís que això tiri endavant sense fer-nos mal entre els partits i posant per davant sempre a les persones.

Quines són les prioritats que s'ha marcat el nou govern en el seu pla de mandat?

Ens ha quedat clar que la biblioteca no es pot fer a Can Travé, perquè no hi ha espai. Així que volem fer un pla d'usos de la finca per analitzar les possibilitats que tenim de fer coses allà. Davant les novetats de la Tèrmica, ens posarem en contacte amb la propietat per intentar arribar a acords... No hi haurà grans projectes, però solucionarem els problemes del dia a dia, que és el que vol el ciutadà.

Què volen fer a Can Travé?

Cal primer tenir un pla d'usos, perquè allà es pot fer des d'un centre de dia, fins a un petit hotelet, els jardins oberts per tothom, restauració, casaments, etc... Es pot tenir un rendiment prou alt i també pot ser una font d'ingressos per al poble.

Què és el que vol negociar el govern de Cubelles amb els propietaris de la Tèrmica?

Intentarem treure profit per al municipi, després de tants anys de patir la Tèrmica. Creiem que es bastant impossible que es retiri la llicència d'activitat... També hem pensat que es podria fer una petita consulta perquè hi ha gent que la vol i altres que no. Ens agradaria poder recuperar les instal.lacions de la central, els menjadors, els vestidors...

L'Ajuntament deixa d'ingressar un milió d'euros amb la marxa de la central.

L'any 2016 ja no cobrarem aquest impost, per això volem arribar a un acord i aconseguir algun benefici per al municipi.

Quina és la situació econòmica del consistori.

És bona, està sanejat, també perquè hem estat molt a sobre des de l'oposició.

L'urbanisme sempre ha estat una assignatura pendent a Cubelles.

En aquesta campanya electoral sembla que tots els grups estan d'acord en que s'ha de revisar el pla general i ho intentarem perquè no podem anar fent aprovacions puntuals de cada bolet que ens apareix.

A més de les prioritats que ja ha anunciat, quines actuacions voldria impulsar aquest mandat?

Ens agradaria fer la biblioteca, un centre de dia, la primera fase d'asfaltat d'algun tram de carrer,...

Unitat Cubellenca va néixer fa només quatre anys i ara lidera el govern local, sense el suport de grans sigles de partit al darrera. Com valora els resultats electorals?

Estem impressionats. La gent ha valorat molt la nostra tasca a l'oposició, hem estat al seu costat, escoltant els seus problemes, entrant instàncies... El temps ens ha donat aquesta confiança.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local