Pressupostos

El ple de Sitges reclama a la Generalitat la construcció de l’escola Agnès

La prorrogació del pressupost 2015 de la Generalitat podria permetre disposar de la partida que estava contemplada per a la construcció del centre

Redacció Sitges 29-06-2016 10:33 Lectures 1665

Arxivat a:

El Ple de dilluns va aprovar per unanimitat la moció presentada per tots els grups de la corporació en relació a la construcció de l’escola Agnès de Sitges. El Ple va decidir sol•licitar a la Generalitat de Catalunya l’inici de la construcció de l’edifici el proper mes de setembre.

L’actual situació al Parlament català, que ha vist prorrogat el pressupost 2015 que incloïa una partida de 4’2 milions d’euros per a l’edifici escolar, obre una porta a la possible construcció del centre. El pressupost 2016 de l’Ajuntament també inclou una partida destinada a l’adequació dels terrenys municipals on es preveu construir el nou edifici, a la zona de Quint Mar, amb una superfície construïda de més de 3.500 metres quadrats, segons el projecte ja aprovat. L’Ajuntament proposarà també a la Generalitat que el centre ofereixi un ús polivalent i que incorpori, a més de primària, altres ensenyaments post obligatoris d’audiovisuals, per la llarga trajectòria de la vila amb el món del cinema. 

El regidor d’Ensenyament, Joventut i Ocupació, Eduard Carrillo, va manifestar el sentiment unànime de la comunitat educativa i de la ciutadania i va assegurar que “farem tot el possible per no haver d’esperar a un nou pressupost”, ja que segons el mateix regidor “els mòduls no han tingut un manteniment anual i actualment estan bastant malmesos pel que és més necessari que mai”. Carrillo ha afegit que “hem de posar tota la carn a la graella i recordarem a la Generalitat que l’Ajuntament està disposat a avançar els diners per a que la construcció comenci el més aviat possible” seguint la recomanació de Carme Gasulla, de Sitges en Positiu. Segons Gasulla, “no és hora de prudència, cal ser valents i donar mostres que estem convençuts que aquesta escola s’ha de fer i es farà. Amb el pressupost sense aprovar encara tenim una esperança, llunyana, però la tenim”. Des de la formació Sitges en Positiu també es va recomanar que l’Ajuntament enllesteixi els terrenys que acolliran el nou centre perquè arribat el moment estigui tot a punt.

Manel Rodríguez de Ciutadan’s va proposar “coordinar un representant de cada grup polític al Parlament i preparar per avançat la proposta de resolució per presentar-la directament en el moment de fer la petició”. La CUP, en boca de Ruben Palomo, també es va oferir per col•laborar tant des del grup municipal com des del Consell Comarcal i el Parlament. Segons Palomo “el fet que hi hagi una promoció sencera que hagi fet l’escolarització en barracons ho diu tot”. Vinyet Lluís, del Sitges Grup Independent, va assegurar que “ara és un moment que és més difícil que abans i l’Ajuntament ha hagut de suportar no tenir l’escola, fer el manteniment i aquesta moció és molt tendra, perquè al final tot són impediments”. Lluís va demanar més fermesa i rigorositat i que la Generalitat sigui seriosa i es manifesti si l’escola no s’ha de construir. Des del Partit Popular, Ferran Ignasi Llombart, es va mostrar “totalment d’acord amb la moció” i va reconèixer que “hem lluitat molt els últims anys per a aquest projecte”. Llombart també va oferir la col•laboració de la seva formació al Parlament. NH no es va manifestar però també va donar recolzament a la moció.

El setembre del curs escolar 2000 – 2001 es van instal•lar els mòduls prefabricats per acollir temporalment l’escola Maria Ossó, que hi va romandre allà fins el curs 2005 – 2006 quan es va inaugurar l’edifici on es troba situada actualment. El setembre de 2005 els mòduls es van reaprofitar per instal•lar les primers aules que han format l’IES Vinyet, que es va traslladar a l’edifici construït el curs 2007 – 2008. L’escola Agnès es manté en aquests mòduls des del curs 2005 -2006, més de deu cursos, que han provocat que tota una promoció hagi estudiat en aquestes instal•lacions.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No