A voltes amb la capital

El PDeCAT reclama als ajuntaments de la vegueria Penedès que es posicionin a favor de la capitalitat compartida

El partit presenta una moció on demana “igualtat de condicions” entre Vilanova, Vilafranca, el Vendrell i Igualada

ACN Vilanova i la Geltrú 08-03-2017 10:36 Lectures 2114

El PDeCAT presentarà aquest mes de març una moció als ajuntaments de Vilanova, Vilafranca, el Vendrell i Igualada per reclamar que la recent vegueria Penedès es desplegui amb una capitalitat compartida entre les quatre ciutats. El Partit Demòcrata sosté que les quatre capitals requereixen “igualtat de condicions” i demana que el Consell de Vegueria funcioni de forma itinerant, amb seu compatida. Al mateix temps, la moció insta la Generalitat a repartir les seus dels serveis territorials dels diferents Departaments manera equidistant. El primer ajuntament on el PDeCAT ha registrat el text és a Vilanova i la Geltrú, a través del grup municipal de CiU, mentre proposa a la resta de grups que se sumin al text per garantir la “cohesió territorial, social i econòmica” del Penedès.

La moció impulsada pel PDeCAT Penedès arriba escassament una setmana després que els alcaldes de les quatre ciutats, Neus Lloveras, Pere Regull, Martí Carnicer i Marc Castells, signessin un comunicat conjunt reclamant la cocapitalitat de la vegueria el dia que es desplegui el nou mapa territorial català. A la carta, els alcaldes defensaven “posar en valor” cadascuna de les quatre ciutats com a manera de consolidar les respectives comarques dins la nova vegueria, a través d’un nou treball “en xarxa”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament