Ple municipal

Les CUP de l’Alt Penedès inicien una campanya de moció per uns "serveis funeraris públics comarcals"

Denuncien que els enterraments a la comarca han arribat a uns preus exagerats en relació amb el servei prestat, el servei més senzill ja supera els 2.000 euros

Redacció Vilafranca del Penedès 19-04-2017 12:06 Lectures 2264
Les CUP han iniciat una campanya sota el lema “Per uns serveis funeraris públics i a preus populars” . EIX

Les CUP han iniciat una campanya sota el lema “Per uns serveis funeraris públics i a preus populars” . EIX

Les diferents CUPs amb representació als ajuntaments de l’Alt Penedès presenten durant aquests mesos d’abril i maig, una moció per uns Serveis Funeraris públics comarcals, que culminarà amb la presentació de la mateixa moció al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Arran de les múltiples denúncies per preus abusius en el servei a Vilafranca i el trasllat que la Síndica de Greuges, el passat juliol del 2016, va fer al conjunt de partits de Vilafranca, les CUP de l'Alt Penedès presenten una proposta per a la creació d'una empresa pública des del consell comarcal que ofereixi serveis funeraris bàsics: "Els enterraments a la comarca de l’Alt Penedès han arribat a uns preus exagerats en relació amb el servei prestat, el servei més senzill ja supera els 2.000€".

El fet que la proposta sigui d'abast comarcal és per raons demogràfiques: "és més senzill que sigui rentable ja que l'abast de població és més ampli. L'empresa comptaria amb el compromís d'inversió segons número d'habitants per cada municipi i no tindria instal·lacions pròpies, sinó que llogaria sales de vetlla als dos tanatoris comarcals".

Les CUP han iniciat una campanya sota el lema “Per uns serveis funeraris públics i a preus populars” en què reivindiquen que la mort no és un negoci, que el servei funerari és un servei necessari universal, ja que morir no és un caprici, sinó quelcom per on tothom haurem de passar.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El mite de la caverna

Francesc Murgades

Que els teòrics garants de la democràcia invoquen la prudència quan es tracta de cantar la canya a unes forces de suposat ordre que s'extralimiten però s'abonen en la demanda de protecció cap un ordre constitucional que té molt de mercat persa. I clar, tot comença a caure

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No