Masia Barreres

El govern de Vilanova, “sorprès” per les crítiques al projecte de parc comercial (VÍDEO)

L'Ajuntament lamenta l'oposició dels sindicats i recorda que a la comarca ja funcionen parcs semblants

Juan Luis Ruíz, Neus Lloveras i Gerard Llobet. Míriam de Lamo

Juan Luis Ruíz, Neus Lloveras i Gerard Llobet. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz, han mostrat la seva “sorpresa” per les crítiques al projecte de parc comercial a la Masia d'en Barreres, avui dimecres, en una roda de premsa. Ruiz s'ha referit en especial al rebuig cap al projecte per part dels sindicats UGT i CCOO, que alerten sobre la pèrdua de botigues al centre arran el projecte. “No estem inventant res, a la nostra comarca hi ha parcs comercials des de fa temps”, ha dit Ruiz. Pel que fa a la liberalització d'horaris comercials, el regidor també destaca que la petició d'obrir els diumenges i festius durant tot l'any ve del propi comerç del barri de Mar, i cal “donar-hi resposta”. Tant Ruiz com Lloveras han negat qualsevol possibilitat que franquícies del centre es traslladin al futur parc.

“No estem inventant res, a la nostra comarca hi ha parcs comercials des de fa molts anys. No estem trencant el model comercial ni estem fent res que altres municipis no estiguin fent”, ha assegurat el responsable de Promoció Econòmica de Vilanova. Ruiz s'ha mostrat especialment sorprès pels “arguments dels dos sindicats majoritaris”. “No recordem cap roda de premsa qüestionant els projectes comercials de la resta de municipis de la nostra comarca”, ha afegit, posant com a exemple la rambla del Garraf o l'apertura dels diumenges i festius a Sitges.

“Retenir la fuga de compradors”

“Els diumenges hi ha molta gent de Vilanova que se'n va fora a comprar i l'únic que volem és retenir aquesta fuga de compradors. Ens sorprèn l'afirmació que es posa en perill el comerç urbà quan aquesta realitat ja fa molts anys que està convivint amb Vilanova i no s'han tancat botigues”, ha afirmat Ruiz. El regidor ha destacat que, pel que fa a l'ampliació d'horaris, l'equip de govern ha “posat sobre la taula la proposta del mateix comerç”. “El comerç de Mar vol obrir [diumenges i festius] més enllà dels tres mesos d'estiu, per què li hem de dir que no, per què el del centre no vol? Ens sembla una mica injust”, ha argumentat.

Ruiz també ha defensat la veracitat de la creació de 600 llocs de treball. “La majoria de les marques que s'hi instal·laran són noves. Pot ser que hi hagi algun trasllat d'alguna marca perquè necessita ampliar el seu sostre comercial però això també vol dir més llocs de  treballs”, ha dit. Així mateix, el regidor ha explicat que l'Ajuntament ha ofert als sindicats impulsar una reunió amb el promotor del parc per tractar “les condicions laborals de les futures empreses”. Tant el regidor de Promoció Econòmica com l'alcaldessa han deixat clar que cap de les franquícies del centre de Vilanova es traslladaran al parc comercial. “No hi ha cap perill que les franquícies hi vagin, és absurd i inviable. L'activitat al centre continuarà sent la mateixa”, ha dit Lloveras. El regidor ha insistit en la “voluntat de diàleg, consens i transparència” a l'hora de tirar endavant el projecte.

Pel que fa a les declaracions des de l'Associació Viu Comerç, crítica amb la iniciativa, Ruiz també s'ha mostrat “sorprès”. Segons el responsable de Promoció Econòmica,  “l'Ajuntament no impulsa” el projecte, atès que els terrenys “són d'ús privat”, ni “posa pals a les rodes” als comerciants, “res més lluny de la realitat”. “El debat no és si es fa o no, sinó com això revertirà positivament cap a la nostra ciutat en temes de mobilitat, comercials, de convivència amb el barri del Tacó”, ha dit.

Reurbanització de l'avinguda Vilafranca

L'Ajuntament ha presentat avui el projecte de reurbanització de l'avinguda Vilafranca colindant amb el barri del Tacó, unes obres pressupostades en 458.000 euros que estan vinculades al desenvolupament del parc comercial de la Masia d'en Barreres. L'objectiu és pacificar el trànsit de la zona, atorgant-li un aspecte més semblant al d'un carrer que no pas al d'una carretera, i arranjar el tram situat al barri del Tacó que està pendent des de la urbanització dels sectors 2 i 3 del Llimonet. L'actuació també contempla nou mobiliari urbà a la zona. Segons el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, la zona disposarà de “més passos per a vianants”, i l'actuació servirà per afavorir que els vehicles que vulguin accedir al futur parc comercial ho facin des de la ronda. L'avantprojecte de reurbanització ja està realitzat, i el projecte executiu també està finalitzat, a l'espera d'actualitzar-se. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local