Participació

El govern de Vilanova presenta el parc comercial i el pressupost al del Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes

Glòria Garcia: 'És una proposta que manté els eixos del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, i que suposa un pas endavant per l'enfortiment de l'administració, garantint estabilitat econòmica i recuperant capital humà'

Trobada del Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes amb el govern de la ciutat. Ajuntament de Vilanova

Trobada del Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes amb el govern de la ciutat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va acollir ahir al vespre el Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes. Una trobada que va servir perquè els representants municipals, encapçalats per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, poguessin explicar als representants veïnals la proposta de pressupostos 2018 i el projecte de parc comercial a la Masia en Barreres.

Glòria Garcia, regidora d'Economia, Hisenda, Seguretat, RRHH i TIC, va destacar de la proposta de pressupost que està treballant l'equip de govern la consolidació de serveis que han de garantir el benestar de les persones, finalitzar projectes, reforçar la capitalitat i garantir estabilitat econòmica. "És una proposta que manté els eixos del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, i que suposa un pas endavant per l'enfortiment de l'administració, garantint estabilitat econòmica i recuperant capital humà".

La proposta de pressupost planteja un increment de 2 milions d'euros, respecte a l'any anterior, situant la xifra global en 76.741.466 M€. Uns diners que es distribuiran en sanejament de l'economia municipal, increment de la gestió directa de serveis, increment de les inversions a la via pública i neteja, foment de les polítiques per a la ciutadania i, promoció i projecció exterior.

L'altre tema tractat ahir al Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes va ser la proposta de projecte del parc comercial a la Masia en Barreres. El 1r Tinent d'alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz, va iniciar la seva intervenció fent esment a les conclusions de l'estudi realitzat sobre la situació comercial al municipi. "Un document que posa en relleu la necessitat d'incrementar l'oferta comercial de la ciutat si es vol ser pol d'atracció i evitar la fuga de compradors, principalment durant el cap de setmana, així com reforçar el concepte de capitalitat"

Ruiz va explicar que el projecte requereix una modificació dels horaris comercials a la ciutat i va dir que la voluntat de l'equip de govern és portar a l'aprovació del ple, la sol·licitud a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya l'ampliació de l'excepcionalitat horària, per tot l'any, al barri de Mar, la ronda Europa i la Masia en Barreres.

El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet, va explicar de manera detallada als assistents el projecte de la Masia en Barreres i va recordar que aquest "és un projecte que parteix d'una iniciativa privada i que des del govern municipal s'està intentant que tingui el millor encaix a la ciutat". Llobet també va destacar la important situació estratègica del polígon pel conjunt del territori, gràcies a les bones connexions, així com pel fet d'estar al costat d'elements urbanístics molt interessants que actuaran com a pol d'atracció, revitalitzant i dignificant el barri.

D'entre els assistents a la trobada hi havia el president de l'AV Tacó, Alfredo Villa, qui va defensar la creació del parc comercial com a element que contribuirà a la dignificació del barri. Per Villa "no només és positiu en aquest aspecte, sinó que també s'ha de veure com una oportunitat l'interès inversor a la zona i per la creació de nous llocs de treball".

El president del barri del Tacó va demanar que es fes una planificació controlada de la mobilitat per tal que l'augment del flux circulatori no tingui afectació en els veïns i veïnes. Així mateix va sol·licitar que es tinguessin en compte les diferents propostes que s'han fet arribar en aquest sentit.

També van assistir a la trobada veïnal les regidores Olga Arnau (ERC) i Carmen Reina (Regidora no adscrita) i el regidor Carlos Remacha (PP).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local