Assemblea Nacional Catalana

Jordi Cuyàs, Xavi Mitjans i Ricard Ibañez, al secretariat nacional de l'ANC

El càrrec de presidència ha recaigut en Elisenda Paluzie qui, de fet, va ser la candidata més votada en el procés electoral

Redacció Vilafranca del Penedès 26-03-2018 18:38 Lectures 2812
Jordi Cuyàs, Xavi Mitjans i Ricard Ibañez, al secretariat nacional de l'ANC. ANC

Jordi Cuyàs, Xavi Mitjans i Ricard Ibañez, al secretariat nacional de l'ANC. ANC

El passat dissabte dia 24 es va constituir el nou Secretariat de l’ Assemblea Nacional Catalana (ANC), format per 77 persones, representants dels diversos territoris, de l’exterior i del conjunt del país a través una llista nacional. A les comarques del Penedès – Garraf l’hi corresponen 3 representants que es van escollir prèviament i que són en Jordi Cuyàs, de l’ Alt Penedès, en Xavi Mitjans, del Baix Penedès i en Ricard Ibañez del Garraf, que són els portaveus de la gent d’aquest territori a la direcció de l’ ANC i participaran en diversos òrgans de gestió.

Elisenda Paluzie, nova presidenta

El càrrec de presidència ha recaigut en Elisenda Paluzie qui, de fet, va ser la candidata més votada en el procés electoral. Els secretaris nacionals van decidir per 71 vots a favor i només 2 en blanc que encapçali l’entitat els propers dos anys.

Elisenda Paluzie, que s’ha mostrat “molt contenta” d’encapçalar l’ANC, va voler tenir un record pels presos polítics, i va expressar el “suport incondicional” de l’entitat amb tots ells, així com un reconeixement pel sacrifici personal de tots ells.

La presidenta de l’entitat, de fet, es va referir a l’Estat espanyol com a “autoritari i venjatiu” que té com a objectiu “humiliar” i “venjar-se” perquè l’1-O el país va donar una lliçó exercint el dret d’autodeterminació fent un referèndum que es va guanyar. Per això, la nova presidenta de l’entitat creu que els presos polítics estan tancats per uns delictes “inventats” a partir de “relats de rondalla”, violant, d’aquesta manera, drets fonamentals. “Ja poden amenaçar, represaliar, escapçar-nos, que per cada persona que escapcin en sortirà una altra, perquè no tenim por” va dit.

Ser més forts per finalitzar la tasca

Paluzie va fer una lectura dels fets d’octubre, i va afirmar que l’ANC pot ajudar a enfortir les febleses que van impedir desplegar la República llavors per, quan arribi una nova finestra d’oportunitat com la de l’endemà de l’1 d’octubre, ser més forts i haver treballat en dinàmiques que ajudin llavors a finalitzar la tasca.

Finalment va dir que cal recuperar els ànims per continuar aquesta tasca democràtica i pacífica per aconseguir la llibertat del país.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No