Crisi de govern

PDeCat trenca el pacte de govern amb PSC a Vilanova i la Geltrú

Neus Lloveras: 'valorem molt positivament la feina del govern, però no podem quedar al marge dels darrers esdeveniments polítics a nivell nacional'

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-04-2018 20:39 Lectures 6643
Juan Luis Ruíz i Neus Lloveras. EIX

Juan Luis Ruíz i Neus Lloveras. EIX

El govern de Vilanova i la Geltrú s'ha trencat. El Partit Demòcrata de Catalunya ha decidit de forma unilateral trencar el pacte amb el Partit dels Socialistes per l'actual situació política a nivell nacional i pel paper que ha jugat aquesta formació. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (PDeCat), ha confirmat que l'entesa amb els regidors socialistes ha estat molt bona en aquest temps i que la valoració de l'acció de govern ha estat molt positiva, però que els darrers esdeveniments els impedeixen mantenir-se al marge: "vam parlar fa dos dies amb els nostres socis de govern i els vam oferir la possibilitat de mantenir el pacte, però com a regidors independents, perquè l'entesa ha estat molt bona amb tots ells i la feina molt positiva. S'ho van pensar i no han acceptat, així que demà farem efectiva la fractura".

Aquesta crisi de govern deixa el PDeCat amb quatre únics regidors i pendents d'algun possible nou pacte per garantir l'estabilitat política després que dos dels regidors que anaven a les llistes de CiU a les eleccions municipals abandonessin el grup per discrepàncies internes i passessin a l'oposició. De moment, el PSC no ha volgut fer declaracions sobre el tema però anuncia una roda de premsa per demà per valorar la decisió de PDeCat.

Des del PDeCat, Neus Lloveras també ha anunciat per demà divendres una roda de premsa al matí per fer una proposta de pacte de govern per garantir l'estabilitat política fins al final del mandat: "volem fer una proposta a tots els grups per fer un acord de govern ampli i transversal per la defensa dels drets i les llibertats". Demà també signarà l'alcaldessa el decret pel trencament del govern municipal i l'anul·lació de al sessió plenària prevista per dilluns.

Lloveras ha apuntat que "és molt dur veure amics i companys a la presó" per defensar unes idees polítiques i que un dels gestos que personalment més la van molestar va ser el fet que els diputats socialistes no van participar de l'homenatge a les famílies del consellers presos que es va fer la setmana passada a la sessió del Parlament.

Referèndum

El mite de la caverna

Francesc Murgades

Que els teòrics garants de la democràcia invoquen la prudència quan es tracta de cantar la canya a unes forces de suposat ordre que s'extralimiten però s'abonen en la demanda de protecció cap un ordre constitucional que té molt de mercat persa. I clar, tot comença a caure

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent