Junta de govern

Vilanova tindrà un circuit de ciclisme a l'aire lliure enguany (VÍDEO)

El projecte, amb un pressupost de 329.000 euros, estarà situat a un solar pròxim al camp de futbol

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 24-04-2018 16:57 Lectures 3110
Vilanova tindrà un circuit de ciclisme a l'aire lliure enguany. Ajuntament de Vilanova

Vilanova tindrà un circuit de ciclisme a l'aire lliure enguany. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova preveu enllestir un circuit de ciclisme a l'aire lliure abans que acabi l'any. La junta de govern local d'aquest dimarts ha aprovat el projecte i l'expedient de contractació del nou espai, que estarà situat a l'avinguda dels Països Catalans, en una zona pròxima al camp de futbol municipal. La instal·lació té un pressupost de 329.000 euros, i serà possible gràcies a vàries subvencions. Segons l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, es tracta d'una “demanda de fa molt temps” que serà una realitat enguany.

El solar, que ocupa 57.200 metres quadrats i està delimitat per l'avinguda dels Països Catalans, l'antiga carretera BV-2113 i el torrent de Santa Magdalena, disposarà d'una pista asfaltada de 515 metres linials. La primera fase, que consistirà en la construcció del circuit, té un pressupost de 165.198 euros; aquest primer termini inclou el material, el tancaments, els moviments de terra, els paviments, la instal·lació elèctrica i l'evacuació. La segona fase, destinada a instal·lar l'enllumenat, està pressupostada en 42.446 euros. Finalment està prevista una tercera fase pressupostada en 64.329 euros que preveu la construcció d'un edifici administratiu que comptarà amb espais de  treball, magatzem i banys, i la jardineria.

Millores a les biblioteques, el mercat i l'escola de música

L'Ajuntament també preveu millorar les dues biblioteques municipals, el Mercat del Centre i l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat fruit d'una subvenció de 225.000 euros provinent de la Diputació de Barcelona. Així, les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona Torrandell rebran 100.000 euros destinats a diverses millores en els espais i en la renovació del material tecnològic. L'escola de música disposarà de 50.000 euros per convertir l'antic espai del bar en una nova aula. Pel que fa al Mercat del centre, es beneficiarà d'una subvenció de 75.000 euros per substituir el montacàrregues i facilitar així la mobilitat de les mercaderies. L'objectiu d'aquestes actuacions és “millorar el dia a dia” dels diferents equipaments municipals, segons l'alcaldessa.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres