Participació ciutadana

Caramels sostenibles per a les Comparses i dignificar l'homenatge a la República, propostes aprovades per l'AMO de Vilanova

L'Assemblea municipal Oberta ha debatut sis propostes ciutadanes, de les quals 4 s'han aprovat, una s'ha rebutjat i una altra s'ha recollit com a suggeriment

L'Assemblea municipal Oberta de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

L'Assemblea municipal Oberta de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va celebrar dissabte la 5a Assemblea Municipal Oberta (AMO), l'espai de participació on la ciutadania presenta les seves propostes, les debat i les vota. En total, se'n van exposar sis, de les quals quatre van obtenir llum verda, una es va rebutjar i una es va recollir com a suggeriment. L'acte va tenir lloc a l'auditori de Neàpolis.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va obrir la sessió recordant que les AMO són una via de participació ciutadana més directa, en les quals "la ciutadania no només opina, sinó que proposa". Així mateix, en va destacar la imparcialitat i el seguiment dels acords, garantits per la figura de la Defensora de la Ciutadania, Núria Plana.

La proposta per incloure caramels sostenibles a les Comparses, presentada per la Federació d'Associacions pel Carnaval, va obtenir un consens absolut dels assistents. També es va aprovar la proposta de l'Associació Ecol3VNG, per construir una ciutat més resilient davant adversitats com el canvi climàtic o el consumisme; la presentada per l'associació Garraf per la República, reclamant adequar i dignificar l'espai dedicat a la República a la rambla dels Josepets, i la de l'Associació Apapachar, per afavorir l'expressió artística a l'espai públic de Vilanova i la Geltrú.

Per altra banda, els assistents a l'AMO la proposta presentada per un ciutadà a títol personal, que plantejava la prohibició de l'accés de gossos i altres animals a les platges durant tot l'any, per motius ambientals i paisatgístics, va generar un ampli debat i finalment va ser rebutjada. Així mateix, la reclamació de les participants al taller "La Història a les nostres mans", de promoure més civisme en els usuaris de bicicletes i patinets a la via pública, va quedar sobre la taula i es va recollir com a suggeriment, ja que no hi havia acord sobre la necessitat d'incrementar mesures sancionadores. Per últim, la setena proposta prevista a l'AMO, sobre la participació als plens municipals, no es va poder debatre per falta d'assistència del seu promotor.

Les propostes acordades a l'AMO es traslladaran ara a les comissions informatives de l'Ajuntament que corresponguin al seu àmbit temàtic, per tal que en puguin concretar la viabilitat, i finalment se sotmetran a l'aprovació del Ple municipal. El seguiment de totes les propostes de les AMO es publica a la web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a l'apartat de Participació.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!