Dimissió

El PDeCAT de la Bisbal exigeix la dimissió d'una regidora d'ERC

L'acusen de no tenir comptador a casa i estalviar-se els rebuts de l'aigua

El grup calcula que la quantia sense pagar, només amb el consum mínim, s'elevaria a 2.000 euros durant els vuit anys en què Pilar Verdún, a més, era a l'equip de govern

ACN Bisbal del Penedès 04-09-2018 15:48 Lectures 1114
La regidora d'ERC a la Bisbal del Penedès, Pilar Verdún, al centre de la imatge. ACN / Roger Segura

La regidora d'ERC a la Bisbal del Penedès, Pilar Verdún, al centre de la imatge. ACN / Roger Segura

El PDeCAT de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) exigeix la dimissió de la regidora d'ERC Pilar Verdún perquè, segons el partit, no disposava d'un comptador d'aigua a la casa on residia en una urbanització, de forma que s'estalviava de pagar el subministrament, incloent l'època en que va estar a l'equip de govern -durant els dos mandats de Puigibet. Segons el PDeCAT, la vivenda estava connectada directament al pou de la finca, a través d'un tub, sense passar per cap comptador. Segons un informe tècnic de l'empresa concessionària d'aigua, aquest tub hi era des de feia molts anys -es desconeix des de quan no hi havia comptador. Ara la regidora ja no hi viu i la casa, ubicada a la Masieta, ja té comptador. El PDeCAT diu que aquest "descobriment escandalós" ha estat de casualitat, mentre revisaven precisament els problemes d'abastament en una urbanització veïna, l'Esplai, on aquest mes de juliol s'han hagut de fer restriccions d'aigua mentre s'acaba de construir un nou pou.

A través d'un comunicat, difós aquest dimarts, el PDeCAT retreu que "això vol dir que, durant els vuit anys que ha estat regidora d'ERC a l'equip de govern, no pagava res per l'aigua que consumia que, només comptant mínims, pujaria a 2.000 euros, sense tenir en compte els anys anteriors". "L'aigua consumida durant aquests anys per la regidora a casa seva, no la pagava ella sinó que l'hem pagat tots els bisbalencs i bisbalenques que paguem rebuts d'aigua", afegeix el PDeCAT.

"Això és el que els d'ERC de la Bisbal entenen per municipalitzar l'aigua?", es pregunta el partit, fent referència a una proposta que van formular recentment els republicans. "Mentre l'Esplai i la pròpia Masieta han tingut restriccions puntuals d'aigua pel nul manteniment dels pous mentre va governar ERC, aquesta senyora no pagava consum d'aigua". "Per la gravetat d'aquest fet demanem la immediata dimissió de la regidora d'ERC Pilar Verdún", conclou el comunicat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament