Ple municipal

Vilanova estudia la creació de platges lliures de fums per al proper estiu

El ple municipal va aprovar per unanimitat una moció per tal d'habilitar espais públics on no es pugui fumar

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-09-2018 21:10 Lectures 3801
Vilanova estudia la creació de platges lliures de fums per al proper estiu. EIX

Vilanova estudia la creació de platges lliures de fums per al proper estiu. EIX

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú estudia la creació de platges lliures de fums. El ple municipal d'aquest dilluns va aprovar per unanimitat una moció presentada per la regidora no adscrita Ariadna Llorens per tal d'habilitar una platja on no es pugui fumar, o bé zones lliures de fum en diferents platges locals. Llorens demanava al consistori que se sumés a les experiències que s'estan fent en altres municipis catalans on ja han començat a funcionar els espais públics lliures de fums.

El govern va explicar al ple que ja s'estava treballant en aquesta iniciativa i que ara mateix s'estan recollint les experiències d'aquests municipis per analitzar si és millor crear una platja lliure de fums o bé delimitar zones en diferents platges on no es pugui fumar. 

La iniciativa municipal serà només una recomanació, ja que legalment el consistori no pot prohibir fumar ni sancionar en espais públics, però sí que servirien com a revulsiu per als fumadors les indicacions de zones lliures de fums en platges o parcs, que és un altre dels indrets que estudia l'Ajuntament.

Més informació

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans