Ple municipal

Vilanova estudia la creació de platges lliures de fums per al proper estiu

El ple municipal va aprovar per unanimitat una moció per tal d'habilitar espais públics on no es pugui fumar

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-09-2018 21:10 Lectures 3633
Vilanova estudia la creació de platges lliures de fums per al proper estiu. EIX

Vilanova estudia la creació de platges lliures de fums per al proper estiu. EIX

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú estudia la creació de platges lliures de fums. El ple municipal d'aquest dilluns va aprovar per unanimitat una moció presentada per la regidora no adscrita Ariadna Llorens per tal d'habilitar una platja on no es pugui fumar, o bé zones lliures de fum en diferents platges locals. Llorens demanava al consistori que se sumés a les experiències que s'estan fent en altres municipis catalans on ja han començat a funcionar els espais públics lliures de fums.

El govern va explicar al ple que ja s'estava treballant en aquesta iniciativa i que ara mateix s'estan recollint les experiències d'aquests municipis per analitzar si és millor crear una platja lliure de fums o bé delimitar zones en diferents platges on no es pugui fumar. 

La iniciativa municipal serà només una recomanació, ja que legalment el consistori no pot prohibir fumar ni sancionar en espais públics, però sí que servirien com a revulsiu per als fumadors les indicacions de zones lliures de fums en platges o parcs, que és un altre dels indrets que estudia l'Ajuntament.

Més informació

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No