Ple comarcal

El Baix Penedès reclama un enllaç ferroviari amb Tarragona i Port Aventura

El consell comarcal vol constituir un grup de treball per a la conservació del litoral i evitar els efectes dels temporals a les platges

Redacció El Vendrell 27-09-2018 13:43 Lectures 3788
El consell comarcal vol constituir un grup de treball per a la conservació del litoral i evitar els efectes dels temporals a les platges. CC Baix Pene

El consell comarcal vol constituir un grup de treball per a la conservació del litoral i evitar els efectes dels temporals a les platges. CC Baix Pene

El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat, aquest dimecres a la tarda, i per unanimitat, dues mocions presentades pel grup comarcal del PdeCat. Una d'elles passa per reclamar un enllaç ferroviari entre el Penedès Marítim i Tarragona - Port Aventura. Aquest complex d'oci és un pol turístic molt important per a la zona penedenca i, actualment, les connexions impliquen transbordament entre trens. Conseqüentment, de forma majoritària, s'utilitza el vehicle privat, tant els turistes com el col·lectiu de treballadors de Port Aventura que resideixen als municipis del Penedès Marítim.

La moció també recorda que els municipis d'aquesta àrea ja fa temps que reclamen millors connexions amb el Camp de Tarragona. Per això es valora molt positivament la proposta de creació de la nova línia R17 entre Barcelona i Port Aventura, amb 4 expedicions al dia, en coordinació amb l'estació de Tarragona.

D'aquesta manera, la R17 es veu com una oportunitat pel Penedès Marítim, i més si es té en compte la proposta de resolució aprovada pel Consell Comarcal, que demana que totes les expedicions d'aquesta línia s'aturin a les estacions i baixadors entre Port Aventura i Sitges, així com garantir un temps d'espera màxim de 10 minuts a l'estació de Sant Vicenç de Calders entre la R4 i la nova R17 pels moviments entre el Penedès interior i Port Aventura, i viceversa.

Segons el conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, 'pel futur turístic de la comarca és essencial tenir una connexió ferroviària amb Port Aventura i amb l’aeroport del Prat. La moció demana, doncs, una bona accessibilitat a aquests dos grans pols turístics del sud d’Europa, estratègics pel Baix Penedès'.

L'altra moció aprovada per unanimitat aquest dimecres passa per desenvolupar un pla estratègic de la costa del Penedès Marítim. Els darrers anys, les llevantades han malmès considerablement les platges del litoral de la Vegueria Penedès, entre Sitges i El Vendrell, i nuclis urbans s'han transformat en diverses ocasions en petits canals d'aigua i sorra.

Per això es demana constituir un grup de treball amb els ens responsables de la conservació del litoral, amb els estudis i accions pertinents, coordinats des del Consell Comarcal del Baix Penedès i el del Garraf. Segons Jaume Casañas, 'un dels nostres atractius turístics són les platges, i per això conservar les platges, la seva sorra, és molt important per tenir unes platges de qualitat. Cal que el ministeri, que és el competent, actuï de manera global i a mig termini, ja que amb camions de sorra no solucionarem la problemàtica'.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans