Federalistes d'Esquerres

L'exalcalde vilanoví Jaume Casanovas denuncia el diputat Antoni Castellà per les seves declaracions sobre Companys

El líder de Demòcrates va dir que 'si no existís la Unió Europea, l’Estat tindria la temptació d’afusellar els presos independentistes, com va fer el franquisme amb Lluís Companys'

Redacció Vilanova i la Geltrú 25-10-2018 17:02 Lectures 2630
El diputat de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà. ACN

El diputat de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà. ACN

L'exalcalde vilanoví i líder de Federalistes d'Esquerres, Jaume Casanovas, ha presentat una denúncia contra el diputat Antoni Castellà per les seves declaracions sobre Companys. El diputat de Demòcrates per Catalunya va dir que 'si no existís la Unió Europea, l’Estat tindria la temptació d’afusellar els presos independentistes, com va fer el franquisme amb Lluís Companys'.

Casanovas s’ha afegit a la denuncia presentada davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per l’exfiscal anticorrupció Carlos Jimenez Villarejo presentant-ne al seu torn una idèntica. Denuncia concretament Antoni Castellà per les declaracions en les que ha afirmat que si no existís la Unió Europea, "l’Estat tindria la temptació d’afusellar els presos independentistes, com va fer el franquisme amb Lluís Companys”; i que "la repressió és exercida avui pels hereus d’aquells que van assassinar Companys" i "com que no poden fer-ho, per això són a la presó”.

El polític vilanoví considera que "és una gran ofensa referir-se als governants actuals, elegits en base a lleis democràtiques, i actuant en el marc d’una Constitució refrendada per la majoria del poble de Catalunya, en aquests termes, però sobretot introduir com a ordinari en la vida política el llenguatge de Guerra Civil (expulsions, morts, afusellaments)". Per Casanovas, aquest llenguatge "no es pot permetre i ha de tenir una consideració judicial".

En l'escrit de la denúncia, Jaume Casanovas aporta aquests antecedents i també la resolució del Parlament de Catalunya 301/VIII de 20 d’octubre 2008 que vindica el President Lluís Companys. L’objectiu és "produir una condemna judicial pel que han manifestat, i encara més important si cap, eliminar de la vida pública catalana aquest llenguatge que traspassa una subtil línia, agreujant el debat polític, que no es pot permetre, i que si no ho aturen els dirigents polítics, han d’aturar-ho les instàncies judicials".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres