Dol a Vilanova

Mor Jaume Casanovas, primer alcalde de la democràcia a Vilanova i la Geltrú

Casanovas tenia 74 anys, va ser alcalde entre 1979 i 1991 i governador civil de Lleida i Barcelona

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-08-2019 16:17 Lectures 9203

El polític vilanoví Jaume Casanovas i Escussol ha mort aquest divendres als 74 anys d'edat. Casanovas va ser el primer alcalde després del franquisme a Vilanova i la Geltrú, càrrec que va ocupar fins l'any 1991. Posteriorment va ser escollit governador de Lleida i de Barcelona. Des del Partit dels Socialista de Vilanova, formació que va liderar durant més d'una dècada, s'ha volgut destacar aquest matí en un comunitat la seva contribució a la transformació de la ciutat.

Casanovas va estudiar peritatge industrial i va treballar com a delineant i tècnic de la construcció. Procedent del moviment escolta, va ingressar l'any 1967 en el Moviment Socialista de Catalunya, on va formar part la Comissió Executiva i va ser responsable agrari i territorial. Des de 1971 va ser un membre actiu de l'Assemblea de Catalunya i dirigent de Convergència Socialista, Amb la democràcia, va formar part de la direcció del Partit dels Socialistes de Catalunya, fins que en 1997 es va retirar de la primera línia política.

En els darrers anys, ha estat un dels impulsors i la cara visible del moviment Federalistes d'Esquerres, que defensava "una reforma de la Constitució que permeti desenvolupar un sistema federal en base als principis de la cooperació, la lleialtat institucional i la solidaritat entre els pobles d’Espanya".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré