Ple municipal

L’Ajuntament de Vilafranca informarà sobre el preu bàsic dels serveis funeraris perquè creu que Àltima no ho fa

La moció aprovada per unanimitat ha de fer arribar “tota la informació sobre els preus” en el moment de la defunció d’un familiar

Roger Vives Vilafranca del Penedès 23-01-2019 12:47 Lectures 3457
Ple municipal de Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Ple municipal de Vilafranca del Penedès. Roger Vives

L’Ajuntament de Vilafranca va celebrar ahir al vespre el primer ple ordinari del 2019, una sessió de menys de dues hores de durada ja que l’ordre del dia va comptar únicament amb vuit punts sense que cap d’ells originés cap llarg debat entre els diferents partits polítics del consistori.

Amb tot, el punt més destacat fou l’aprovació d’una moció presentada per ERC per fer arribar a la ciutadania la informació sobre els preus bàsics i mínims dels serveis funeraris, gestionats al tanatori vilafranquí per Àltima. Segons la portaveu dels republicans, Mònica Hill, “la ciutadania ha de fer front a costos del tot abusius i inacceptables, tenim testimonis que Àltima no ha ofert a usuaris el servei bàsic de preu tancat, és una mala pràctica que des de l’Ajuntament hem de vetllar”. Hill afegia que “les empreses s’aprofiten del desconeixement de les famílies per amagar informació en moments complicats en què és difícil ser resolutiu”. La moció aprovada per unanimitat ha de fer arribar “tota la informació sobre els preus” en el moment de la defunció d’un familiar i insta a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i al Centre Ricard Fortuny, on l’Ajuntament hi té incidència, a facilitar aquesta informació.

El portaveu del govern Aureli Ruiz va puntualitzar que “hem d’acabar de definir com ho farà l’Ajuntament per tenir actualitzada una informació d’una empresa externa” ja que el consistori només fa gestions d’aquest tipus, fins ara, en aquells serveis que presta directament.

La sessió plenària va comptar també amb una moció de suport als presos polítics catalans davant l’imminent judici que es va votar punt per punt a petició del PSC, que va votar favorablement en alguns d’ells, mentre que el regidor del PP Josep Ramon va mostrar el seu rebuig a tot el redactat.

On tampoc hi va haver suport del PP, en aquest cas mitjançant una abstenció davant el vot favorable de la resta de partits, fou en una moció presentada per VeC provinent d’Intermon Oxfam, “per declarar Vilafranca zona lliure de paradisos fiscals” i que, a la pràctica, pretén rebutjar en els concursos públics aquelles empreses que puguin tenir algun tipus de tributació d’aquesta tipologia.

Finalment, el ple va finalitzar amb l’aprovació d’una moció d’urgència de rebuig al quart cinturó i per reclamar un model territorial equilibrat. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré