Ple municipal

La Policia Local de Vilafranca va efectuar 10.500 sancions durant l’any 2018

El síndic Jaume Rafecas va destacar que 'l’administració municipal és ràpida i satisfactòria', però va matisar que 'quan algun tema és transversal es complica el seguiment i fa falta un esforç suplementari'

Roger Vives Vilafranca del Penedès 27-03-2019 21:27 Lectures 1639
Jaume Rafecas, nou síndic de Vilafranca. Roger Vives

Jaume Rafecas, nou síndic de Vilafranca. Roger Vives

L’Ajuntament de Vilafranca va celebrar aquest dimarts a la sessió plenària del mes de març, en què va tenir lloc la presentació anual de l’informe del síndic de greuges. Enguany va anar a càrrec de Jaume Rafecas, després de rellevar Glòria Valeri, qui havia exercit tal funció durant quasi 17 anys.

Rafecas va destacar que “l’administració municipal és ràpida i satisfactòria”, però va matisar que “quan algun tema és transversal es complica el seguiment i fa falta un esforç suplementari de totes les parts implicades per evitar que els expedients es demorin”. El nou síndic no va aportar dades concretes, si bé sí que va transcendir que de les 10.500 sancions efectuades per la Policia Local durant tot el 2018, 22 havien precisat d’un expedient, que s’havia acabat resolent a favor de l’Ajuntament o dels veïns mitjançant una mediació prèvia. En aquest punt, el síndic també va alarmar que “en un cas un agent de la policia va mentir”.

En el seu discurs, Rafecas també va fer esment de dos casos concrets en què hi ha ciutadans “amb greuge i indefensió absoluta”. Un d’ells relatius a la propietat de cal Mencia i l’actual bloqueig que té davant qualsevol reforma, lloguer o venda de l’habitatge; i l’altre referent a les obres de la Casa de la Festa Major, que van inutilitzar una sèrie d’aparells elèctrics d’uns veïns i, en fer fallida l’empresa constructora, a dia d’avui no han pogut ser compensats.

Finalment, Rafecas també va reclamar una major senyalització “quan hi hagi canvis de zona d’aparcaments”; millorar els seients el saló de plens “perquè els regidors almenys no hagueu d’aguantar els vostres documents”; i “un aparell de megafonia permanent i de qualitat a la plaça de la Vila”.

L’altre punt destacat de l’ordre del dia fou la presentació de la liquidació dels pressupostos del 2018. El regidor d’Hissenda Aureli Ruiz va explicar que enguany hi ha hagut uns dos milions d’euros de superàvit, que es destinarà en inversions de millora de l’espai públic, bàsicament per continuar les obres d’urbanització de la llosa de la via, i d’equipaments municipals. En aquest sentit, els partits de l’oposició van coincidir en valorar la tasca dels tècnics municipals per a poder aconseguir tal estalvi, però també van reclamar a l’equip de govern la confecció d’uns pressupostos més adequats per poder invertir tals recursos econòmics abans que acabin esdevenint romanent.  

Més informació

Jaume Rafecas, nou síndic de Vilafranca
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No