Eleccions municipals

Montse Martínez encapçala la llista d’ERC a Canyelles

Redacció Canyelles 02-04-2019 8:24 Lectures 781
Montse Martínez, cap de llista d'ERC Canyelles. Eix

Montse Martínez, cap de llista d'ERC Canyelles. Eix

Prop de 80 persones es van donar cita a l’Espai de la Gent Gran dissabte 30 de març en l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia de Canyelles, per Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions municipals del 26 de maig. L’acte va comptar amb la presència de Joan Tardà, diputat i portaveu del grup d’ERC al Congrés dels Diputats, i companyes i companys alcaldables de municipis veïns.

Vanessa Díez, que porta l’àrea de comunicació, va ser l’encarregada d'obrir l'acte tot explicant per què s’ha decidit a militar a ERC des de fa ja un any, i quins han estat els motius per donar suport a la candidatura encapçalada per Montse Martínez.

Seguidament, la cap de llista  va oferir un discurs en què va expressar de forma senzilla i molt clara, l'objectiu d'aquesta candidatura, que està marcada pels canvis, canvi de gestió, de prioritats i estructurals. La seva proposta passa per sacsejar l’ajuntament, racionalitzant els diners públics, disminuint de la despesa desmesurada, establint la transparència com a principi, i la participació ciutadana en els plens. En definitiva fer una nova política municipal després de 8 anys de majoria absoluta, “serem valents” va dir Montse Martínez, direm la veritat, tot i sabent que de vegades serà impopular, però és necessària. Auditarem l’Ajuntament, fugirem de la corrupció i la prevaricació, volem un ajuntament per tothom, i no per uns privilegiats.

Alguns dels eixos de treball que va proposar, passen per la millora en la gestió de l’aigua, en els serveis com el transport públic, correus i la dignificació de les urbanitzacions, ajustant la qualitat de les obres als diners pagats pels propietaris. Va explicar algunes propostes de nova creació com l’educador/ra de carrer, per fomentar la mediació, el compliment de les ordenances i disminuir les despeses en demandes i defensa jurídica, o com la implantació de l’anella verda, per distingir a Canyelles del model d’altres municipis, fugint de l’estereotip de només el totxo, el ciment i les grans infraestructures. Va proposar com alternativa, aprofitar el capital natural que té Canyelles per posar en valor i fomentar el turisme rural, impulsar el camí ramader de “marina”, tot aprofitant el seu pas per netejar el sotabosc, recuperar els elements de pedra seca i proposar dins de l’anella verda el camí que va de la urbanització les Palmeres a Vilanova, perquè sigui transitable en cas d’incendi.

La cloenda de l’acte, va córrer a càrrec de Joan Tardà, tot recordant que això no va de banderes, sinó de guanyar un país millor en drets i llibertats per tothom, siguis o no siguis independentista.                               

S’ha d’aconseguir fer un país més digne, fer-ho amb transparència, valentia i honestedat, justícia i vocació de servei públic, i la millor eina, la més propera al ciutadà, són els ajuntaments. D’ací que el municipalisme sigui l’eix vertebral, on és practica la democràcia participativa o veïnal, i on és fa la política que prioritza l’acció local.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres