Eleccions municipals

Montse Martínez encapçala la llista d’ERC a Canyelles

Redacció Canyelles 02-04-2019 8:24 Lectures 1025
Montse Martínez, cap de llista d'ERC Canyelles. Eix

Montse Martínez, cap de llista d'ERC Canyelles. Eix

Prop de 80 persones es van donar cita a l’Espai de la Gent Gran dissabte 30 de març en l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia de Canyelles, per Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions municipals del 26 de maig. L’acte va comptar amb la presència de Joan Tardà, diputat i portaveu del grup d’ERC al Congrés dels Diputats, i companyes i companys alcaldables de municipis veïns.

Vanessa Díez, que porta l’àrea de comunicació, va ser l’encarregada d'obrir l'acte tot explicant per què s’ha decidit a militar a ERC des de fa ja un any, i quins han estat els motius per donar suport a la candidatura encapçalada per Montse Martínez.

Seguidament, la cap de llista  va oferir un discurs en què va expressar de forma senzilla i molt clara, l'objectiu d'aquesta candidatura, que està marcada pels canvis, canvi de gestió, de prioritats i estructurals. La seva proposta passa per sacsejar l’ajuntament, racionalitzant els diners públics, disminuint de la despesa desmesurada, establint la transparència com a principi, i la participació ciutadana en els plens. En definitiva fer una nova política municipal després de 8 anys de majoria absoluta, “serem valents” va dir Montse Martínez, direm la veritat, tot i sabent que de vegades serà impopular, però és necessària. Auditarem l’Ajuntament, fugirem de la corrupció i la prevaricació, volem un ajuntament per tothom, i no per uns privilegiats.

Alguns dels eixos de treball que va proposar, passen per la millora en la gestió de l’aigua, en els serveis com el transport públic, correus i la dignificació de les urbanitzacions, ajustant la qualitat de les obres als diners pagats pels propietaris. Va explicar algunes propostes de nova creació com l’educador/ra de carrer, per fomentar la mediació, el compliment de les ordenances i disminuir les despeses en demandes i defensa jurídica, o com la implantació de l’anella verda, per distingir a Canyelles del model d’altres municipis, fugint de l’estereotip de només el totxo, el ciment i les grans infraestructures. Va proposar com alternativa, aprofitar el capital natural que té Canyelles per posar en valor i fomentar el turisme rural, impulsar el camí ramader de “marina”, tot aprofitant el seu pas per netejar el sotabosc, recuperar els elements de pedra seca i proposar dins de l’anella verda el camí que va de la urbanització les Palmeres a Vilanova, perquè sigui transitable en cas d’incendi.

La cloenda de l’acte, va córrer a càrrec de Joan Tardà, tot recordant que això no va de banderes, sinó de guanyar un país millor en drets i llibertats per tothom, siguis o no siguis independentista.                               

S’ha d’aconseguir fer un país més digne, fer-ho amb transparència, valentia i honestedat, justícia i vocació de servei públic, i la millor eina, la més propera al ciutadà, són els ajuntaments. D’ací que el municipalisme sigui l’eix vertebral, on és practica la democràcia participativa o veïnal, i on és fa la política que prioritza l’acció local.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No