Judici 1-O

Jordi Cuyàs, al Suprem: "no hi va haver cap actitud hostil"

Diversos testimonis han respost a la fiscalia que ningú els havia enviat notificacions personals que els advertissin que no podien votar l'1-O perquè estava suspès pel Tribunal Constitucional

ACN Madrid 07-05-2019 19:04 Lectures 1544

Diversos testimonis han respost a la fiscalia que ningú els havia enviat notificacions personals que els advertissin que no podien votar l'1-O perquè estava suspès pel Tribunal Constitucional. Durant tota la sessió del judici, el ministeri fiscal ha insistit en preguntar als testimonis si no sabien que era "il·legal" i que els tres cossos policials (Mossos, CNP i Guàrdia Civil) tenien ordre de tancar col·legis.

El primer testimoni de la tarda, Jordi Cuyàs, va votar a Pacs del Penedès i ha explicat que només van fer presència dos agents dels Mossos d'Esquadra. Ha dit que no hi va haver "cap actitud hostil" tot i que els agents van intentar entrar "tres o quatre cops". "Ho van intentar però ha havien d'usar una força que no tenien", ha dit. Per contra, ha dit que va ser una jornada on la gent estava "contenta per fer la celebració". "Estàvem decidits que es pogués tirar endavant el referèndum i per tant enteníem que la manera més clara i pacífica era demostrar el que volíem", ha explicat. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament