Pactes de govern

L’assemblea d’Esquerra a Vilanova i la Geltrú avala per unanimitat el pacte de govern amb JxCat i Capgirem-CUP

L’ampliació del cartipàs s’elevarà al ple municipal del 29 de juliol

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 23-07-2019 9:48 Lectures 2032
L’assemblea d’Esquerra a Vilanova i la Geltrú avala per unanimitat el pacte de govern amb JxCat i Capgirem-CUP. ERC

L’assemblea d’Esquerra a Vilanova i la Geltrú avala per unanimitat el pacte de govern amb JxCat i Capgirem-CUP. ERC

L’assemblea local d’Esquerra a Vilanova i la Geltrú ha aprovat per unanimitat aquest dilluns al vespre el pacte de govern proposat amb JxCat i Capgirem-CUP. El vistiplau dels republicans arriba l’endemà que l’assemblea dels cupaires també aprovés la proposta per àmplia majoria, mentre els postconvergents ja havien validat el pacte durant la setmana anterior. L’acord de les tres formacions suposa transformar l’actual govern d’ERC de només set regidors en un executiu independentista de majoria absoluta, amb 13 dels 25 membres del ple, gràcies a la incorporació dels tres membres de JxCat i els tres de Capigirem-CUP. Segons el calendari municipal, aquesta ampliació de cartipàs es durà a votació del ple del 29 de juliol.

El document aprovat per les tres assemblees estableix que Esquerra presidirà les àrees de Serveis Centrals, Seguretat i Economia, i també la de Promoció Econòmica, Ocupació i Innovació. En el cas de JxCat, assumirà la presidència de l’àrea Polítiques de Ciutadania, mentre que Capgirem-CUP presidirà Territori i Espai Urbà. A cada àrea, hi haurà regidors dels tres partits, si bé no ha transcendit quines seran les persones que ocuparan cada càrrec.

Pel que fa a les tinences d’alcaldia del govern encapçalat per la republicana Olga Arnau, la primera serà per a JxCat, la segona per a Capgirem-CUP i la quarta i la cinquena per a ERC. Esquerra també ostentarà el càrrec de portaveu del govern.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No