Pactes de govern

L'assemblea de la CUP dona llum verda a l'acord de govern amb ERC i Junts a Vilanova

Per primer cop, la formació formarà part del govern municipal

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-07-2019 21:18 Lectures 2923
L'assemblea de la CUP dona llum verda a l'acord de govern amb ERC i Junts a Vilanova. Capgirem-CUP

L'assemblea de la CUP dona llum verda a l'acord de govern amb ERC i Junts a Vilanova. Capgirem-CUP

L'assemblea de la CUP ha donat el vist-i-plau aquest vespre a l'acord de govern que ha assolit la formació amb ERC i Junts per Catalunya a Vilanova i la Geltrú i que per primer cop els situarà al govern municipal. El preacord es va tancar dijous després d’un mes de negociacions, i tenir un govern tripartit de 13 regidors, que garanteix la majoria absoluta del ple.

El pacte de govern estableix que els republicans presidiran les àrees de Serveis Centrals, Seguretat i Economia, i també la de Promoció Econòmica, Ocupació i Innovació. En el cas de JxCat, assumiran la presidència de l’àrea Polítiques de Ciutadania, mentre que Capgirem-CUP presidirà Territori i Espai Urbà. A cada àrea, però, hi haurà regidors dels tres partits.

L'acord estableix els punts i projectes en comú dels tres programes electorals, entre els que destaquen impulsar una auditoria ciutadana municipal del deute; iniciar processos per remunicipalitzar serveis; construir l’Espai Jove amb una gestió 100% municipal, amb la cogestió amb les entitats juvenils, durant aquest mandat; modificar el protocol actual dels empadronaments per reduir el temps de resolució; impulsar la creació d’un menjador social que funcioni de manera autogestionada; estudiar la possibilitat d’aplicar d’ofici les bonificacions fiscals per raó de renda; impulsar la creació d’una associació o cooperativa funerària per autogestionar el cost dels serveis funeraris; obrir els Josepets com a Centre de Cultura Popular i Tradicional; implementar la recollida porta a porta a grans generadors de residus; protegir el bosquet de Baix a Mar a través de l’expropiació de la finca; considerar l’Ortoll com una zona a conservar i protegir com a pulmó verd de la ciutat; renegociar els convenis de la Platja Llarga amb l’INCASOL i els propietaris; i limitar la velocitat de circulació a 30 km/h en tot el nucli urbà.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No