Ple municipal

Esquerra exigeix multiplicar esforços al govern de Vilafranca en la lluita contra les agressions masclistes

Redacció Vilafranca del Penedès 04-09-2019 19:18 Lectures 3937

La prèvia de la Festa Major va estar condicionada per la polèmica sobre l'operatiu que el govern de JXC-PSC va preparar per fer front a les agressions masclistes. Des d'Esquerra Republicana ja es va manifestar la preocupació per les poques accions que el govern sociovergent duia a terme contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques ja que les considerava insuficients i, un cop passada la Festa Major, aquest fet ha quedat demostrat.

Per ERC, des del govern s'ha fet una mala gestió. Primerament en la forma d'explicar què es duria a terme, on la regidora d'igualtat, Montse Arroyo, s'ha vist implicada en diverses polèmiques que, pels republicans, demostren la manca evident de comprensió de la problemàtica per part del govern, ja que centrar-se en l'alcoholisme o la il·luminació dels carrers és desviar l'atenció i focalitza en la víctima i no en l'agressor.

Una mostra fefaent d'aquesta mala gestió ha estat que el govern només situés un Punt Lila els dies de la Festa Major i que, hi ha hagut nits que aquest ha tancat abans que s'acabés la festa, fet que pels republicans és un contrasentit si el que es vol es donar suport i prevenir aquestes agressions i no només fer “política de fum”. A més, el Punt Lila no funcionava de dia, per tant, durant la Diada de Sant Fèlix, un dels dies amb més afluència de públic a Vilafranca i quan es va produir l’agressió a la periodista de Penedès Televisió, l’Ajuntament de Vilafranca no oferia aquest servei d’atenció i suport a la víctima. Pels republicans, que hi hagués només un punt lila i que aquest fos només nocturn ha estat del tot insuficient.


La polèmica del carrer de la Palma

En els dies previs a la Festa Major els balls van emetre un comunicat on es denunciava que al pas de la processió del dia 30 pel carrer de la Palma i davant del bar la Palma s'hi duien a terme actituds masclistes i incíviques per part del públic, i que davant la negativa del govern de JXC-PSC d'actuar, prendrien mesures. Des d'ERC es vol desmarcar de la decisió del govern sociovergent d'imposar un cordó policial a la comitiva de l'Ajuntament quan va passar per aquest carrer i pel carrer de Sant Joan. L’únic que s’aconseguia amb aquesta mesura va ser allunyar el consistori de la resta de la ciutadania. Des d'ERC es lamenta que novament el govern municipal negui els problemes i miri cap a una altra banda. En aquest sentit entraran diverses preguntes al ple per exigir responsabilitats sobre aquesta actuació i reclamar, una vegada més, que el Pla d’Igualtat no quedi com un mer objecte d’aparador.  

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No