Tensa reunió

El govern de Vilanova i la Geltrú demana al vicepresident Aragonès la rebaixa del preu del peatge

L'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, considera un “maltractament” tenir un dels peatges més cars de Catalunya

Paral•lelament a la trobada, una trentena de persones ha improvisat una protesta en contra de l’anomenada Llei Aragonès

ACN/ Xavi Toscano Vilanova i la Geltrú 24-09-2019 21:25 Lectures 3443

El govern de Vilanova i la Geltrú ha demanat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que el Govern redueixi el preu del peatge del Garraf de la C-32, en el marc d'una reunió de treball celebrada aquest dimarts al vespre. Aragonès s’ha compromès a treballar les qüestions que els regidors li han fet arribar. El govern tripartit format per Esquerra Republicana, Junts per Vilanova i Capgirem Vilanova-CUP considera “un maltractament” respecte d’altres poblacions tenir un dels peatges més cars de Catalunya. En matèria de mobilitat també han sol•licitat que el govern de la Generalitat pressioni Adif pel manteniment de les línies de Rodalies.

L’executiu vilanoví ha traslladat al vicepresident Aragonès la problemàtica que suposa per la comarca l’elevat preu d’aquest peatge i ha demanat “un tracte equitatiu i igual a tot Catalunya”. En matèria de mobilitat també han exposat la necessitat de revisar la tarifació per zones en el transport públic.

En la reunió de treball entre el vicepresident Aragonès i el govern municipal els regidors també han sol•licitat que es derogui el decret que obliga una patrulla de Mossos d’Esquadra fer tasques de vigilància durant 24 hores a les portes dels jutjats. L’alcaldessa Olga Arnau ha argumentat que a la ciutat “hi ha una manca d’efectius i la Policia Local ha d’assumir serveis que són competència dels Mossos”.
Pel que fa a la demanda d’equipaments, el govern tripartit ha tornat a insistir a la Generalitat que posi en marxa la construcció del nou hospital que ha de gestionar el nou Consorci Sanitari del Garraf i l’Alt Penedès i que s’ha d’ubicar a Vilanova i la Geltrú.

Paral•lelament a la trobada, aprofitant la visita d’Aragonès a Vilanova, una trentena de persones ha improvisat una protesta en contra de l’anomenada Llei Aragonès. Els manifestants s’han concentrat a la porta de l’ajuntament tot i que no han coincidit amb el vicepresident del Govern ja que aquest no ha entrat per la porta principal. Tot i això, els regidors de la CUP, que formen part del govern vilanoví, han aprofitat la reunió per lliurar a Aragonès el manifest que s’ha llegit i que demana una “revisió de la llei” ja que la consideren “una eina per privatitzar els serveis socials”.

El govern de Vilanova i la Geltrú demana al vicepresident Aragonès que el Govern redueixi el preu del peatge del Garraf. EIX El govern de Vilanova i la Geltrú demana al vicepresident Aragonès que el Govern redueixi el preu del peatge del Garraf El govern de Vilanova i la Geltrú demana al vicepresident Aragonès que el Govern redueixi el preu del peatge del Garraf
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres