Reorganització territorial

Un congrés proposarà com ha de ser el futur model socioeconòmic i cultural de la Vegueria Penedès

Abans es faran 4 sessions de treball per decidir els temes que es debatran a la trobada, que se celebrarà al 2020

Pla general dels representants de l'entitat Provegueria Penedès, durant la roda de premsa a Vilafranca del Penedès, on han presentat el congrés . ACN

Pla general dels representants de l'entitat Provegueria Penedès, durant la roda de premsa a Vilafranca del Penedès, on han presentat el congrés . ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’entitat Provegueria Penedès ha anunciat aquest dimarts que prepara per al mes de febrer de l’any 2020 un congrés per definir com ha de ser el futur model de Vegueria, en àmbits com la cultura, l'economia i les infraestructures. En aquesta trobada, que es farà al Castell de Castellet (Alt Penedès), hi podran participar entitats, càrrecs electes i particulars "sensibilitzats amb els temes que preocupen al Penedès", segons ha explicat Fèlix Simón president de l'entitat. La idea és acabar el congrés amb un document que reculli “totes les necessitats del territori”. Les propostes que es debatran al congrés es prepararan en unes jornades prèvies que començaran aquest mes de novembre i es faran a les 4 capitals de les comarques penedesenques.

Provegueria Penedès ha fixat la data del futur congrés per al divendres 21 de febrer de 2020, just el dia següent que finalitza el termini fixat per la Generalitat per desplegar els Serveis Territorials del Penedès. Felix Simón ha aprofitat l’anunci d’aquest congrés per explicar que l’entitat esta “desencisada i queixosa” perquè 10 anys després que el Govern decretés oficialment l’àmbit Penedès "només s'ha nomenat un delegat, però no s'han desplegat els Serveis Territorials". L'entitat, però, no es rendeix i volen seguir "reivindicant el drets del Penedès", ha dit.

Prèviament a la data del congrés, els propers 4 dissabtes del mes de novembre s’han organitzat unes sessions de treball per definir els temes que s’han de debatre al febrer. Les jornades es faran a les 4 capitals de les comarques que formen el Gran Penedès: Igualada, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i El Vendrell. Aquestes jornades versaran sobre Empresa i Coneixement, Cultura i Patrimoni, Model Turístic i Infraestructures. Les conclusions que s’extreguin d’aquestes sessions es presentaran al congrés d’on ha de sortir un document final que detalli el model de Vegueria que vol el Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local