Pactes de govern

El govern de Sitges pacta amb el PSC els pressupostos i la seva entrada a l'executiu

L'alcaldessa republicana Aurora Carbonell ha signat aquest matí el compromís de governabilitat amb els nous socis socialistes i el regidor d'El Margalló

Redacció Sitges 17-02-2020 20:11 Lectures 2636
Él govern de Sitges pacta amb el PSC els pressupostos i la seva entrada a l'executiu. Ajuntament de Sitges

Él govern de Sitges pacta amb el PSC els pressupostos i la seva entrada a l'executiu. Ajuntament de Sitges

El govern de Sitges ha pactat amb el PSC els pressupostos i la seva entrada a l'executiu local. L'alcaldessa republicana Aurora Carbonell ha signat aquest matí el compromís de governabilitat amb els nous socis socialistes. Aurora Carbonell i Abella (ERC); David Martínez Lluís, (Sitges-GI); Xavier Salmerón i Carbonell (Guanyem Sitges), i Luis Miguel García Alcaraz (PSC) han acordat l’aprovació dels pressupostos municipals per l’any 2020 i assolir un acord programàtic que incorpori propostes del PSC al Pla d’Acció Municipal (PAM) que aquest govern ve treballant, prioritzant temes com "una gestió del litoral de Sitges sostenible i respectuosa amb l’entorn tenint en compte la regeneració natural de les platges; l’assoliment d’un turisme totalment sostenible que aposti per l’equilibri entre turistes i residents i que explori fórmules de col·laboració corresponsable entre l’Ajuntament de Sitges i els diferents agents privats del municipi", entre d'altres.

L'acord suposa la integració al cartipàs municipal dels regidors i regidores del Partit dels Socialistes així com el regidor del grup municipal El Margalló independent per Sitges, Les Botigues i Garraf. 

El govern presentarà el pressupost aquest dimecres

La regidoria d’Hisenda presentarà la proposta del Pressupost Municipal 2020 aquest dimecres en una sessió extraordinària que se celebrarà a dos quarts de sis de la tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges. La proposta de Pressupost gira entorn la garantia de drets i qualitat de vida de les persones; el model urbà i l’entorn natural, i la nova governança, la participació i la innovació.

La regidora d’Hisenda, Carme Almirall, recorda que la proposta de pressupost “respon a una feina de moltes setmanes de treball i anàlisi del departament d’Hisenda i de tot el govern, i també de debat amb la resta de grups municipals. Un debat que ens ha permès recollir diverses aportacions importants per al municipi i que s’han contemplat en els comptes municipals que portarem a aprovació aquest dimecres”.

El projecte de pressupost contempla un pla per respondre qüestions vinculades amb l’habitatge i persegueix la millora de la qualitat de vida dels sitgetans i les sitgetanes. Es mantenen íntegrament les ajudes socials i s’incrementa la contractació de persones en situació de vulnerabilitat.

La regidora d’Hisenda, Carme Almirall, insisteix en que “es tracta d’una bona proposta de pressupost” però puntualitza que “és un pressupost de transició que respon als grans eixos del Pla d’Actuació Municipal”. 

Él govern de Sitges pacta amb el PSC els pressupostos i la seva entrada a l'executiu
Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No