Pactes de govern

ERC, SGI i Guanyem amplien el govern de Sitges amb l'entrada del PSC i El Margalló

Les cinc formacions garanteixen la majoria absoluta del ple

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 25-06-2020 10:30 Lectures 2925
Gran pla general de l'edifici de l'ajuntament de Sitges. ACN

Gran pla general de l'edifici de l'ajuntament de Sitges. ACN

El govern de Sitges (Esquerra, Sitges Grup Independent i Guanyem) s'ampliarà amb l'entrada dels tres regidors del PSC i el del partit municipalista El Margalló. Les cinc formacions han arribat a una entesa que garanteix la majoria absoluta del ple, amb 12 dels 21 regidors del consistori. Tots els partits van donar el vistiplau al pacte fa deu dies, excepte Guanyem. Inicialment hi va votar en contra perquè exigia un compromís per no focalitzar el fenomen del top manta en la persecució policial, evitar l'ús de la draga en l'equilibri de les platges i defensar la preservació mediambiental de l'Autòdrom Terramar de Sant Pere de Ribes i del seu entorn. Un cop desencallats els tres punts, aquest dimecres l'assemblea de Guanyem ha validat l'acord.

Abans de l'assemblea de Guanyem, el govern encapçalat per Aurora Carbonell (ERC) va comprometre's a incloure aquests tres punts al PAM (Pla d'Actuació Municipal) per garantir-ne el compliment un cop hagin entrat a l'executiu els tres regidors socialistes i el regidor del Margalló.

Segons l'acord aprovat pels cinc partits, el PSC –tercer partit més votat a les eleccions municipals- assumirà la Primera i la Setena Tinença d'Alcaldia, amb les àrees d'Impuls Econòmic, Relacions Institucionals, Turisme, Salut, Benestar dels Animals, Participació Ciutadana, Sostenibilitat, Hisenda, Recursos Humans, Platges i Promoció Econòmica.

Al seu torn, el Margalló tindrà la Cinquena Tinença d'Alcaldia i assumirà les competències de Governació i Serveis Urbans als nuclis de les Botigues de Sitges i Garraf.

L'entesa, que se signarà a porta tancada i es farà pública a través d'un decret d'alcaldia d'ampliació del cartipàs, és el resultat d'un preacord a principis d'any entre el govern i el PSC i El Margalló per aprovar els pressupostos del 2020 a canvi d'incorporar a l'executiu els tres regidors socialistes i el representant de la formació municipalista.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No