Pressupost 2020

La Mancomunitat Penedès-Garraf gestionarà 12 milions d'euros d'inversions de la Generalitat al territori

Destaquen les actuacions en matèria de sanejament d’aigües residuals, que havien estat temps aturades per la manca de finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua

Redacció Vilafranca del Penedès 19-02-2020 12:48 Lectures 1833
El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, amb el delegat del Govern al Penedès, Pere Regull i del vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Bosch.

El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, amb el delegat del Govern al Penedès, Pere Regull i del vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Bosch.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat avui les inversions que la Generalitat que executarà al 2020 al territori. El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, acompanyat del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull i del vicepresident primer de la Mancomunitat, Jordi Bosch, i han presentat les actuacions previstes per la Generalitat per aquest 2020 i que gestionarà la Mancomunitat Penedès-Garraf en 15 dels seus municipis.

El conjunt d’inversions de la Generalitat que gestionarà la Mancomunitat superen els 12 MEUR i destaquen especialment les actuacions en matèria de sanejament d’aigües residuals, que havien estat temps aturades per la manca de finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquests pressupostos, es contempla l’execució d’obres llargament demandades pels ajuntaments, com ara l’ampliació de l’EDAR de Vilafranca, que tracta les aigües d’12 municipis de l’Alt Penedès, les millores en el col·lector de Sant Sadurní o les millores en la depuradora de Sitges-Sant Pere de Ribes. Així mateix els pressupostos preveuen la redacció de projectes de noves infraestructures necessàries per a tenir cura del medi ambient, com ara els sistemes de sanejament i depuració de Can Catasús a Sant Sadurní, el de les cases Noves de Cal Marques a Castellví de la Marca, el de Bellavista i el Mas Morer a Puigdàlber, el de Daltmar a Canyelles o l’ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, que dona servei als municipis de Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit.

També cal destacar les inversions per a l’ampliació i millora de la xarxa de distribució d’Aigües Ter-Llobregat (ATL) provinents de la planta potabilitzadora d’Abrera, i que arriba a les nostres comarques gràcies a les obres de portada d’aigua realitzades per la Mancomunitat Penedès-Garraf en el seu dia. Com exemple d’aquesta tasca de nexe de treball entre diverses administracions, la setmana passada es va inaugurar la darrera ampliació d’aquesta xarxa amb la connexió a l’aigua potable de la urbanització de la Plana Novella d’Olivella.

El conjunt d’actuacions presentades són resultat de l’acció de govern la Mancomunitat, que ha aprofitat les sinèrgies creades amb altres administracions per captar inversions i proporcionar economies d'escala que optimitzen els recursos concedits. El proper 2 de març la Mancomunitat Penedès-Garraf realitzarà l’assemblea que ha d’aprovar el seu pressupost i incorporar les inversions atorgades.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No