Estat d'alarma

La Generalitat demana a l'Estat que aixequi el perímetre policial de la Conca d'Òdena

El Govern aposta perquè els municipis afectats tinguin ja el mateix grau de confinament que la resta de Catalunya

ACN/ Gerard Artigas Igualada 04-04-2020 18:45 Lectures 1676
Controls a l'accés a Igualada tallats pels Mossos d'Esquadra. ACN

Controls a l'accés a Igualada tallats pels Mossos d'Esquadra. ACN

El Govern ha enviat al Ministeri de Sanitat –competent arran de la declaració de l'estat d'alarma– la petició perquè autoritzi l'aixecament del perímetre policial a la Conca d'Òdena. Ho han explicat aquest dissabte els consellers de Presidència, Meritxell Budó; Interior, Miquel Buch, i Salut, Alba Vergés, després que ho hagi recomanat el comitè tècnic del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT). La Generalitat considera que el confinament especial d'Igualada, Santa Margarida de Motnbui, Òdena i Vilanova del Camí és innecessari ara que tota la població de Catalunya ja està confinada a casa.

Malgrat aquest canvi, els consellers han aprofitat la seva roda de premsa diària per advertir que no s'ha d'abaixar la guàrdia davant del coronavirus. Budó ha assenyalat que "en alguns països les bones notícies han provocat un relaxament del confinament i un rebrot dels contagis", per la qual cosa ha demanat no defallir malgrat "l'aparició de notícies positives com aquesta".

En la mateixa línia, Buch ha demanat "no abaixar la guàrdia" malgrat que "al llarg de les pròximes hores" es faci arribar la petició al govern espanyol. "Hem de continuar tots tancats a casa. No és una solució perquè estiguem tots més tranquils i puguem sortir tots al carrer", ha avisat. El titular d'Interior ha justificat la mesura tant per les dades epidemiològiques com perquè ara que la població de tota Catalunya està obligada a confinar-se a casa no cal mantenir un estatus especial dins de l'Anoia. "Un veí d'Igualada està en la mateixa situació que un veí de Martorell o de Terrassa, per tant no té sentit tenir una línia perimetral que separi, perquè estem tots confinats a casa", ha comparat.

A banda d'aquesta crida a mantenir les restriccions de mobilitat i el distanciament social, Vergés ha celebrat que la situació de la Conca d'Òdena, amb un brot "especialment dur", es converteixi en un "missatge d'esperança" per a la resta de Catalunya. "Si les mesures que es decreten es compleixen, ens en podem sortir", ha afirmat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres