Desescalada del confinament

El Garraf manté totes les platges tancades en l'inici del desconfinament

Els sis ajuntaments consensuen la prohibició com a mesura de prudència

El Garraf manté totes les platges tancades en l'inici del desconfinament. Ajuntament de Sitges

El Garraf manté totes les platges tancades en l'inici del desconfinament. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els ajuntaments de la comarca del Garraf mantenen les platges tancades en l'inici del desconfinament de la canalla. La mesura contrasta amb les indicacions de Protecció Civil, des d'on s'apunta que els infants acompanyats d'un adult poden accedir a les platges si aquestes estan a un quilòmetre de distància del domicili. Els sis ajuntaments del Garraf, però, han consensuat mantenir el tancament de la sorra a Sitges, Vilanova i Cubelles. Una mesura que s'ha pres per "prudència", segons ha explicat a l'ACN la presidenta del Consell Comarcal, Abigail Garrido. La també alcaldessa de Sant Pere de Ribes remarca que ha estat una decisió presa des dels municipis, i apel·la a la "consciència col·lectiva" per seguir les recomanacions sanitàries.

Malgrat Protecció Civil assegura que els infants acompanyats d'un adult poden anar a la platja si aquesta està dins del quilòmetre de distància respecte el domicili, al Garraf hi ha hagut consens dels ajuntaments per vetar-hi l'accés. Tancar les platges és una decisió que van prendre els sis consistoris –tres dels quals tenen platja- tant bon punt es va decretar l'estat d'alarma i l'inici del confinament per la covid-19, i ara han decidit mantenir-ho.

Abigail Garrido apunta que "es tracta d'un tema d'imaginar-hi col·lectiu". "La platja és un lloc d'esbarjo, de divertiment, un espai on es va en període de vacances", afegeix, i remarca que no han cregut convenient obrir l'accés a la sorra per no generar confusió: "Ara tot just se surt al carrer pel bé dels infants, aquesta és l'única consigna". Per a Garrido, "cal conscienciar la població que cal seguir la normativa sanitària".

A Vilanova i la Geltrú, l'Ajuntament assegura que aquest diumenge les famílies van complir les restriccions d'accés a la sorra i tant sols en algun cas puntual la Policia Local va haver d'informar sobre la prohibició. Els agents sí que van observar al carrer diversos nuclis familiars que incomplien la norma d'anar un sol adult amb la canalla, o alguns casos de famílies que havien acordat una petita trobada. Davant aquestes situacions, els agents van informar per recordar quines són les normes de desconfinament, sense aixecar cap denúncia.

En el cas de Sitges, les famílies que van sortir a passejar van respectar l'impediment d'accedir a les platges. Segons l'Ajuntament, els únics casos en què algunes persones van apropar-se a la sorra va ser a la platja de les Botigues, ja que està situada a tocar de Castelldefels. Això va generar confusió, ja que en aquest municipi sí que estan obertes les platges, i la policia va haver d'advertir que l'accés no estava permès

A Cubelles, fonts municipals apunten que la Policia Local va haver d'informar diversos ciutadans que sí que s'acostaven a les platges. Des del consistori asseguren que no es va tramitar cap denúncia.

Segons Garrido, durant els propers dies els ajuntaments no descarten revisar l'acord en relació a les platges i permetre'n l'accés, per exemple, quan es permeti fer esport individual. Sense entrar en detall, només apunta que "cal mantenir el principi de prudència" a l'hora de prendre noves decisions vinculades a la desescalada del confinament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local