Fase 2 del desconfinament

Salut proposa que Garraf i Alt Penedès continuïn en fase 2 la propera setmana

Salut confirma que es permet la mobilitat entre l'Alt Penedès i el Garraf amb Barcelona i l'àrea metropolitana

ACN Vilanova i la Geltrú 08-06-2020 18:34 Lectures 5520
Salut proposa que Garraf i Alt Penedès continuïn en fase 2 la propera setmana. EIX

Salut proposa que Garraf i Alt Penedès continuïn en fase 2 la propera setmana. EIX

El Departament de Salut proposa que només les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central avancin a la fase 3 el proper 15 de juny. La resta de regions es mantindrien com estan ara. L'Alt Penedès i el Garraf s'integren en la regió metropolitana de Barcelona i aniran al seu ritme a partir d'ara per una qüestió de mobilitat. Tota aquesta àrea es quedarà de moment en fase 2, igual que la regió de Lleida. Girona i Catalunya Central se sumaran dilluns al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que ja han entrat en fase 3 aquesta setmana. La proposta l'ha aprovada aquesta tarda el Procicat i els informes ja s'han enviat al govern espanyol.

En un comunicat, Salut constata que es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. A més, destaca l'impuls donat a l'atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR.

Salut confirma que es permet la mobilitat entre l'Alt Penedès i el Garraf amb Barcelona i l'àrea metropolitana

El Departament de Salut ha autoritzat la mobilitat entre les comarques de l'Alt Penedès-Garraf amb la resta del territori metropolità i la capital catalana. La decisió l'ha pres davant la demanda dels ajuntaments afectats, segons fonts de la Conselleria. A mitjans de maig, Salut va avançar el desconfinament a l'Alt Penedès i el Garraf pel baix impacte de la covid-19 en aquesta zona. Ho va considerar un subsector sanitari independent, malgrat tècnicament les dues comarques formaven part de l'aleshores regió Metropolitana Sud, amb el Baix Llobregat i l'Hospitalet. Això les va deixar aïllades, fins i tot durant la setmana que tot el territori va ser a la fase 1 de la desescalada. La confirmació de Salut sobre la mobilitat autoritzada arriba després que Protecció Civil anunciés aquest matí a través de Twitter que des de la mitjanit està permesa la mobilitat entre les dues comarques i la resta de la regió sanitària de Barcelona –ara formada per la capital catalana i les dues àrees metropolitanes, nord i sud-.

El Departament de Salut, responsable de gestionar la crisi de la covid-19, s'havia mantingut reticent a permetre aquests desplaçaments, defensant que l'Alt Penedès-Garraf eren dues comarques que avançaven a un altre ritme perquè l'impacte del coronavirus era menor que a la resta del territori metropolità.

De fet, l'Alt Penedès i el Garraf van entrar a la fase 2 dilluns passat, una setmana abans que la regió sanitària de Barcelona. Aquest dilluns, però, amb l'avanç de la capital i l'àrea metropolitana a la fase 2, s'ha autoritzat la mobilitat al conjunt del territori.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No