Fase 3 del desconfinament

El Govern proposa que el Garraf i l'Alt Penedès passin a la fase 3 a partir de dijous

Salut planteja avançar en la desescalada perquè es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic

ACN Vilanova i la Geltrú 15-06-2020 12:57 Lectures 2560
El Govern proposa que el Garraf i l'Alt Penedès passin a la fase 3 a partir de dijous. Ajuntament de Sitges

El Govern proposa que el Garraf i l'Alt Penedès passin a la fase 3 a partir de dijous. Ajuntament de Sitges

El Govern ha proposat que les regions sanitàries de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud -on s'inclou les comarques de l'Alt Penedès, el Garraf i el municipi de Cunit-, i la de Lleida passin a la fase 3 a partir d'aquest dijous. Si el Ministeri de Sanitat ho accepta, a partir del 18 de juny tot Catalunya estarà en la fase 3 de desescalada. El Procicat ha aprovat aquest dilluns la proposta a instàncies de Salut. La conselleria decideix fer aquest pas perquè es manté a la baixa l'evolució dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva. També argumenten fer el pas per "l'impuls donat a l'atenció primària" amb la disposició de proves PCR per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment dels casos, segons explica el departament en un comunicat.

Divendres passat, Salut va descartar que les regions de Barcelona i metropolitanes, i Lleida, passessin a la fase 3 des d'aquest dilluns 15 de juny. De fet, el Ministeri de Sanitat va aprovar el pas a aquesta fase de desescalada de les regions de Girona i de la Catalunya Central, ja que era la proposta que li havia traslladat la Generalitat.

Tot i això, Salut ja va avançar que demanarien un canvi de fase perquè fos efectiu abans del cap de setmana que ve. Finalment, el Procicat ha aprovat traslladar al govern espanyol que el canvi de fase sigui efectiu dijous.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No