Alerta sanitària

La CUP reclama al goven de Vilafranca recuperar els 55.000 euros de subvenció al Vijazz després de la seva anul·lació

ERC Vilafranca acusa l'alcalde de frivolitzat amb la celebració de la festa major i el Vijazz i demana que faci autocrítica

Redacció Vilafranca del Penedès 10-07-2020 17:55 Lectures 3268

Després de l'anunci de la cancel·lació de la Festa Major de Vilafranca i el Vijazz, els partits de l'oposició municipal han demanat al govern local que faci autocrítica per haver assegurat fa uns dies que les dues celebracions tirarien endavant. Des de la CUP, celebren que l’equip de govern i el màxim responsable de la vila "hagin rectificat i que s’hagi acabat imposant la raó davant la situació de crisi sanitària, econòmica i social, originada per l’impacte de la COVID19, que estem vivint" i consideren que "hagués estat una greu irresponsabilitat seguir amb la celebració d’aquests dos esdeveniments ja que les darreres dades sanitàries indiquen que la pandèmia no està ni molt menys eradicada".

D’altra banda, davant la suspensió del Vijazz, demanen al govern que recuperi, el més aviat possible, els 55.000 euros públics que inicialment va aportar a un acte privat com és el Vijazz, i els destini al Pla de Xoc social i econòmic, en tant que en aquests moments el més urgent és fer front a l’actual crisi que molts vilafranquins i vilafranquines estan patint.

Per la seva part, Des d’ERC Vilafranca volem mostrar l’agraïment per la feina feta fins ara pels Tastavins  en l’organització del Vijazz i pels administradors i administradores de la Festa Major de Vilafranca 2020. L’organització d’aquests dos esdeveniments no és fàcil, s’ha fet durant mesos una feina ingent.

Malauradament, les circumstàncies actuals provocades per la COVID19, han fet que s’hagi d’actuar amb seny i aplicant criteris de seguretat i, per tant, considerem encertada l’anul·lació dels dos esdeveniments, encara que ens sàpiga greu i provoqui tristesa.

D’altra banda, ERC Vilafranca ha demanat també autocrítica a l’equip de govern, principalment a l’alcalde Pere Regull, així com  la retractació de totes les declaracions públiques que ha anat fent els darrers mesos en rodes de premsa i a Penedès TV. Consideren que el batlle ha tingut "una actitud completament fora de lloc i xulesca i que posava en dubte l’afectació del virus" i no troben "gens encertat frivolitzar i donar per fet que el Vijazz i la festa major se celebrarien malgrat el coronavirus".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No