Eleccions 14-F

Comencen les eleccions marcades per la pandèmia i obren els col·legis amb la majoria de meses constituïdes

A Vilanova i la Geltrú, l'Ajuntament oferirà als prop de 200 membres de les meses la possibilitat de fer-se un test d’antígens gratuït durant aquesta setmana

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 14-02-2021 9:32 Lectures 2794
Obren els col·legis electorals a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Obren els col·legis electorals a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Els col·legis electorals que no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni cap incidència han obert a les nou del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la covid-19. Segons l'aplicació 'Eleccions 14F', a les 9.00 hores s'havien constituït 5.989 meses, el 65,5% de les 9.139 que ho han de fer. Un total de 5.368.881 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

A Vilanova i la Geltrú comença la jornada electoral del 14F a les 9 del matí amb totes les meses constituïdes. 51.388 vilanovins i vilanovines són cridats a les urnes, on podran votar en les 65 meses dels 20 col·legis electorals que s’han disposat per aquests comicis.
Més d’un centenar de persones dels serveis municipals, a més a més de Policia Local i Mossos d’Esquadra, treballen avui per garantir que la jornada electoral transcorre amb normalitat i amb totes les mesures sanitàries necessàries. Malgrat s’han pres les màximes mesures preventives, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú oferirà als prop de 200 membres de les meses la possibilitat de fer-se un test d’antígens gratuït durant aquesta setmana, per si en volen disposar.

Al Vendrell, Calafell, Santa Margarida i els Monjos i Canyelles, també s'ha confirmat ja la constitució del 100% de les meses electorals.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9.00 a 12.00 hores per a les persones de risc; la segona, de 12.00 a 19.00 hores per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19.00 a 20.00 hores per als positius de covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que són unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, la previsió és que si hi ha cues es facin al carrer, hi hagi circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tindran equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació.

També se'ls ha ofert la possibilitat de fer-se un test d'antígens. No és obligatori sinó voluntari. En un inici, estaven cridats a fer-se'l els titulars i primers suplents, però després també s'ha afegit als segons suplents. Segons la informació facilitada dissabte, la meitat dels titulars i primers suplents s'havia fet el test i els resultats havien donat un 0,38% de positivitat.

Obren els col·legis electorals a Vilanova i la Geltrú Obren els col·legis electorals al Vendrell Obren els col·legis electorals al Vendrell Obren els col·legis electorals a Canyelles
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No