Assemblea

La Mancomunitat Penedès-Garraf aprova les quotes del nou servei de gestió forestal i energia

L'ens amplia el ventall de serveis als ajuntaments en l'àmbit de la gestió dels boscos i les accions de prevenció davant del risc d’incendis

La Mancomunitat Penedès-Garraf aprova les quotes del nou servei de gestió forestal i energia. Mancomunitat

La Mancomunitat Penedès-Garraf aprova les quotes del nou servei de gestió forestal i energia. Mancomunitat

Aquest dilluns es va celebrar una nova sessió de l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que va tenir com a punt destacat, l’aprovació de les quotes del nou servei de Gestió Forestal i Energia, el que permetrà oferir actuacions als ajuntaments del Penedès-Garraf en matèria de prevenció d’incendis.

Segons Sergi Vallès, president de la Mancomunitat, va expressar la satisfacció perquè s’amplien el ventall de serveis i actuacions que es posen a l’abast dels ajuntaments, en aquest cas en un àmbit tan sensible i fonamental per al desenvolupament i sostenibilitat del territori com és la gestió dels boscos i les accions de prevenció davant el risc d’incendis.

Gestió forestal i energia

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentant a l’assemblea el programa d’actuacions en prevenció d’incendis en l’àmbit municipal, que es desplega a través de quatre línies principals: obertura i manteniment de franges de prevenció; treballs forestals en zones estratègiques de gestió; neteja de parcel·les interiors i foment de la ramaderia com a acció preventiva davant risc d’incendis. Aquest servei també ofereix als ajuntaments suport tècnic en la planificació, assessorament i seguiment dels treballs i actuacions forestals, així com la gestió i seguiment de la contractació, i la direcció i certificació de les feines forestals. La Mancomunitat Penedès-Garraf desenvolupa aquesta estratègia territorial de prevenció d'incendis mitjançant convenis de col·laboració amb la Federació d’ADF del Penedès-Garraf, la Diputació de Barcelona, les Associacions de propietaris forestals de la zona.

Millora en la gestió i reutilització dels aparells elèctrics i electrònics que arriben a les deixalleries

L’Assemblea va aprovar també la sol·licitud de subvenció per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals de l'Agència de Residus de Catalunya, que permetrà impulsar una campanya d’educació i sensibilització ambiental al voltant de la reutilització dels residus dels aparells elèctrics i electrònics, així com realitzar millores en les deixalleries municipals que gestiona.
Els darrers canvis normatius, fomenten la promoció de la reutilització d’aquests residus i, des del servei de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf,  s’ha elaborat un estudi per conèixer com són els residus d’aquestes característiques que es dipositen a les deixalleries.

Així s’ha dut a terme una primera formació entre els operaris de les diverses instal·lacions, per tal d’aconseguir una millor gestió d’aquests aparells. La subvenció també contempla poder fer un seguit de millores en les instal·lacions que permetin un millor emmagatzematge i conservació d’aquests aparells, en vistes a facilitar la seva reutilització.

En la mateixa sessió, l’Assemblea també va aprovar la delegació a la Diputació de Barcelona de les funcions de recaptació dels ingressos que genera l’activitat dels serveis de la Mancomunitat, com ara els provinents de les taxes, les sancions administratives o altres ingressos de caire no tributari, amb l’objectiu de que la institució sigui més àgil i eficients en la seva gestió.

Per últim l’Assemblea va donar llum verda al conveni de col·laboració amb l’empresa Alcampo SA, per a la utilització i aprofitament d’aquell material i pinso per a animals de companyia que aquesta cadena de supermercats oferirà en donació, i que respon a una iniciativa dels personal de l’establiment de Vilanova i la Geltrú, i que suposarà un gran suport per al CAAD Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!