Confinament nocturn

El toc de queda acaba a Vilanova i torna a Sitges, Calafell, Gelida, Sant Sadurní i Igualada

El TSJC avala la pròrroga del toc de queda nocturn a 176 municipis dues setmanes més i es prohibeixen també les trobades de més de deu no convivents

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn dues setmanes més i a 176 municipis catalans que havia demanat la Generalitat. Així, es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la una i les sis de la matinada, així com les trobades superiors a deu persones no convivents. També es limita l'aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones. El Govern va anunciar aquest dimarts una modificació en els criteris per aplicar el toc de queda ja que ha rebaixat de 400 a 250 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants el límit per haver d'aplicar la mesura.

Aquestes limitacions s'aplicaran a partir d'aquest dijous a la mitjanit i fins al 20 d'agost. Aquesta darrera setmana eren 163 els municipis afectats però la llista s'ha ampliat a 177. Respecte al llistat vigent actualment s'hi afegeixen 28 municipis, entre ells, Calafell, Gelida, Igualada, Sant Sadurní d'Anoia i Sitges. En canvi, hi ha 15 poblacions que ara mateix tenen confinament nocturn i que deixaran de tenir-ne com és el cas de Vilanova i la Geltrú.

En la resolució, el tribunal afirma que no hi ha dubte del risc imminent i greu per una malaltia transmissible, més encara per la presència de la variant delta. Un cop analitzat l'informe facilitat per Salut, assegura que les mesures proposades per la Generalitat resulten "necessàries" i són les "més idònies i eficaces" per aturar la transmissió. També les veu "proporcionades".

La sala accepta la modificació del criteri per incloure els municipis i també, però "amb cautela", la petició per 15 dies. En aquest sentit detalla que dona el seu aval en el ben entès que si les circumstàncies i dades son canviants "s'haurà d'estar a l'alçada de les exigències".

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local