Pressupost 2022

Els pressupostos de la Generalitat inclouen prop de 61,8 MEUR per a inversions al Penedès

Millores als FGC a l'Anoia i nombrosos centres educatius nous a les diferents comarques aclaparen el gruix dels diners

Escola Jacint Verdaguer de la Granada. EIX

Escola Jacint Verdaguer de la Granada. EIX

Els pressupostos que aquest dimarts ha presentat el Govern preveuen 61,8 milions d'euros en concepte d'inversions a les quatre comarques del Penedès, xifra que representa el 4,1% dels més de 1.500 milions destinats als territoris. L'Anoia s'endú la part més grossa del pastís, amb 27,3 MEUR, mentre que a l'Alt Penedès se'n preveuen 15,7. Al Garraf, les inversions sumen 12,5 MEUR, i al Baix Penedès, 6,3 MEUR. Per projectes, destaquen els prop de 4,5 milions previstos per a la línia dels FGC de l'Anoia, així com nombroses inversions per a nous centres educatius a diferents municipis: 3,4 milions a una escola de la Granada (Alt Penedès), 1,4 a una escola del Montmell (Baix Penedès) i 1,9 a l'institut escola de Sant Pere de Ribes (Garraf).

Els 15,7 MEUR de l'Alt Penedès representen l'1% del total del pressupost territorialitzable. La part més gran de diners se l'endú l'inici de les obres de la nova escola Jacint Verdaguer de la Granada i l'urbanització de l'exterior, en un projecte que culminarà el 2023. També hi ha previstos 2,7 milions per a la nova depuradora d'aigües de Sant Llorenç d'Hortons, que ha d'estar enllestida el 2025. D'altra banda es preveuen més de 2 milions per la cessió d'un immoble de Vilafranca a l'Hospital Comarcal. Finalment, també a Vilafranca hi ha 1 milió per construir 36 habitatges públics, en una promoció que es preveu que estigui acabada al cap de dos anys.

En el cas de l'Anoia, els 27,3 MEUR suposen l'1,8% del total d'inversions del Govern arreu dels territoris. A part dels més de 4,5 milions per als FGC, la Generalitat també preveu destinar als Ferrocarrils 2,8 milions més per a infraestructura informàtica i rails. En paral·lel, hi ha previstos 3,8 milions a Igualada per construir dues promocions que sumen 60 habitatges públics –estaran acabats el 2023- així com 2,5 milions per a diverses inversions a l'Hospital de la ciutat.

Pel que fa al Baix Penedès, la comarca rep un 0,4% del pressupost en inversions als territoris, amb 6,3 MEUR. D'aquests, 1,4 són per construir la nova escola Teresa Godes i Domènech del Montmell, que està prevista enllestir de cara al 2023. El mateix import està previst per ampliar la depuradora d'aigües de Calafell, amb un projecte que s'allargarà fins ben entrat el 2026.

Finalment, els 12,5 MEUR del Garraf representen el 0,8% del total d'inversions territorialitzables. Sant Pere de Ribes és el municipi que aclapara el gruix més important dels diners: 2,5 milions per construir 86 habitatges públics durant els propers dos anys, 1,9 milions per ampliar el CAP de les Roquetes i 1,9 més per aixecar el nou institut escola. A l'Hospital Sant Camil es preveu 1 milió per al projecte d'ampliació i reforma del bloc quirúrgic, mentre hi ha poc més de 2 milions per a diverses inversions al conjunt del Consorci Sanitari a la comarca.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!