Comunicacions

En Comú Podem presentarà al Parlament una proposta per crear un metro-bus entre les capitals del Penedès

Es calcula que cada dia fan servir la C-15 entre 15.000 i 26.000 vehicles, que transporten unes 80.000 persones

En Comú Podem presentarà al Parlament una proposta per crear un metro-bus entre les capitals del Penedès. En comú Podem

En Comú Podem presentarà al Parlament una proposta per crear un metro-bus entre les capitals del Penedès. En comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat divendres a Vilafranca del Penedès, el president de Vilafranca en Comú i del Consell Nacional de Catalunya en Comú, Ramon Arnabat i el diputat d'En Comú Podem, Marc Parés van donar una roda de premsa on van presentar la proposta de crear un metro-bus, un servei de transport públic que presentaran a la Comissió de Polítiques digitals i Territori del Parlament de la Generalitat.

El diputat d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Marc Parés, presentarà aquesta setmana una proposta per tal de millorar el transport públic entre les capitals de la vegueria del Penedès (Igualada-Vilafranca-Vilanova i la Geltrú- El Vendrel). El president de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, va explicar que "la Generalitat està invertint més de 100 milions d'euros en ampliar la C-15, però res en millorar el transport públic". Segons va explicar, es calcula que cada dia fan servir la C-15 entre 15.000 i 26.000 vehicles, que transporten unes 80.000 persones i, per tant, va explicar que invertir en transport públic és la millor mesura per a beneficiar a més gent.

Ramon Arnavat va posar de manifest que en aquest moment no hi ha cap sistema de transport públic que comuniqui directament les quatre capitals comarcals entre elles. I els transport públics de ferrocarril i/o bus que comuniquen dues capitals comarcals ho fan amb unes baixes freqüències que els fan poc útils. Cada una de les capitals penedesenques està més ben connectada amb Barcelona (Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell) i/o Tarragona (Vilanova i la Geltrú i el Vendrell), que no pas entre elles. Per a En Comú Podem, la conseqüència de tot plegat és la utilització abusiva del cotxe particular que, sovint, porta una o dues persones. Però, hi ha molta gent a la comarca, aproximadament, un 40% que per raons d'edat, econòmiques o d'altres no tenen carnet de conduir o no tenen cotxe. Tot plegat fa que la ciutadania penedesenca estigui privada del dret a la mobilitat pública, regular, segura i sostenible per moure's dins la vegueria per temes de treball, de serveis, d'educació i formació, de comerç, d'oci ...

La proposta dels comuns a curt i mitjà termini passa per l'establiment d'una línia pública regular de metro-bus d'alta freqüència entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per la C-15, i que connecti a Vilafranca del Penedès i a Vilanova i la Geltrú amb el Vendrell mitjançant un metro-bus circular. D'aquesta manera el Penedès gaudiria d'un sistema públic de mobilitat sostenible que beneficiaria a la immensa majoria de la població resident i contribuiria a reduir la petjada ecològica.

El diputat d'En Comú Podem, Marc Parés,  va incidir en les necessitats del territori: "La mobilitat s'ha construït de forma radial cap a Barcelona i no s'ha connectat l'interior de territoris com el Penedès."  Per últim, va explicar la necessitat d'invertir en transport públic: "Hem de ser conscients que la mobilitat en transport públic només dona servei a la meitat de la població que és la que té cotxe, per tant, la inversió en transport públic no és només una manera de fer front a l'emergència climàtica sinó també una mesura de justícia social."

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local