Atenció primària

Presenten al Parlament les 2.000 signatures per a reclamar la recuperació de l’atenció pediàtrica a l'Anoia

Presenten al Parlament les 2.000 signatures per a reclamar la recuperació de l’atenció pediàtrica a l'Anoia. En Comú Podem

Presenten al Parlament les 2.000 signatures per a reclamar la recuperació de l’atenció pediàtrica a l'Anoia. En Comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La plataforma ‘Montbui per una sanitat pública digna’, amb  l’alcalde i la regidora de Salut al capdavant, s’ha reunit aquest dijous amb els portaveus a la Comissió de Salut dels grups parlamentaris d’En Comú Podem, la CUP, JuntsxCat , el PSC i ERC  per a presentar les més de 2.000 signatures recollides al municipi que reclamen la recuperació de l’atenció pediàtrica al CAP de Montbui, així com, a la resta de centres d’atenció primària i ambulatoris de tota la comarca.

Arran de la recent visita a la Conca d’Òdena del diputat dels comuns, David Cid,  i de la presentació d’una bateria de preguntes al respecte, s’ha concertat aquesta trobada amb els grups parlamentaris de la comissió de salut per abordar la problemàtica. La plataforma de famílies, junt amb els representants de l’ajuntament, han pogut explicar als i les  diputades la situació que ha provocat el tancament i trasllat de servei d’atenció pediàtrica que es prestava al CAP de Montbui al municipi de Vilanova del Camí, en les famílies que no disposen de vehicle privat, que és injusta i insostenible perquè es veuen a invertir més de dues hores per desplaçar-se a Vilanova del Camí per a ser ateses, a tan sols uns vuit quilòmetres de distància, utilitzant dos autobusos i amb un cost de 14 euros per infant i acompanyant. Afirmen que el departament, a esquenes i sense diàleg ni participació amb el món local, està implantant una estratègia de concentració de la pediatria que suposa un retrocés i perjudica greument l'accés equitatiu de la ciutadania del municipi i de la comarca a un servei i dret bàsic, com és l’atenció pediàtrica.

En aquest sentit, la resposta i compromís dels portaveus parlamentaris assistents a la trobada ha estat unànime, pel que fa,  a recuperar l'atenció pediàtrica que hi havia abans de la pandèmia amb el compromís de traslladar a la conselleria de Salut, amb la major brevetat possible, es pugui trobar amb les famílies i l’ajuntament, per treballar per a resoldre-ho.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local